Spectacolele lunii octombrie de pe scena ieşeană: Printre ele, şi o premieră absolută pe ţară

joi, 02 octombrie 2014, 19:44
3 MIN
 Spectacolele lunii octombrie de pe scena ieşeană: Printre ele, şi o premieră absolută pe ţară

Luna aceasta vor avea loc o serie de spectacole de teatru, printre care şi o premieră absolută pe ţară, în regia lui Dan Tudor.

Primul  spectacol de teatru va avea loc pe 14 octombrie, începând cu ora 19 la Casa Studenţilor. Este vorba de „Amanta”, de A.D.Hertz, în regia lui Armand Calinovici. Scenografia este semnată de Mirela Maria Niculescu, sunetul este asigurat de Costel Dobrescu, iar regia tehnică şi luminile de Eugenia Dobrescu. Din distribuţie fac parte actorii: Magda Catone, Ilinca Goia, Armand Calota, Marius Rizea şi Dorin Andone. În piesă este vorba de Emil Strâmbuleanu, avocat, care lipseşte o noapte din patul conjugal. Acesta spune o minciună care se transformă în realitate şi se trezeşte cu amanta în casă. Dacă doriţi să aflaţi cum iese din acest coşmar conjugal soţul infidel, vă invităm la spectacol! Biletele se pot procura de la Casa de Cultură a Studenţilor, la preţul de 50 de lei la balcon şi 60 de lei în sală. Rezervări se pot face la numărul de telefon: 0749.052.323.

Cel de-al doilea spectacol va avea loc pe 21 octombrie, începând cu aceeaşi oră, 19, la Casa de Cultură a Studenţilor, în premieră absolută în România. Este vorba de comedia „Amor în farmacie” (foto), după Eugene Labiche, în regia lui Dan Tudor. În acest spectacol joacă actori cunoscuţi precum Anca Ţurcaşiu, Andrei Duban, Liliana Pana, Dragoş Ionescu şi Dan Tudor. Preţul biletelor este de 60, respectiv 50 lei şi se pot procura de la caseria Casei de Cultură a Studenţilor.

Următorul spectacol va avea loc pe data de 27 octombrie, la aceeaşi ora, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. „Leul deşertului”, în regia lui Radu Beligan, este o frumoasă poveste de dragoste cu incursiuni neaşteptate. Povestea începe undeva într-un ţinut îndepărtat, pe malul oceanului, cu Ingrid, o femeie frumoasă de afaceri care inaugurează ultimul hotel de lux dintr-o serie de hoteluri. Printre invitaţi se numără Angelina Jolie şi Leul deşertului, un politician puternic. Toate sunt bune şi frumoase, până în clipa în care îşi face apariţia, total neaşteptat, Nikolay Rodnin, magnatul diamantelor şi socrul lui Ingrid. Acesta a făcut un pariu în urma căruia riscă să îşi piardă întreaga avere. Nikolay face apel la trecutul de dama de companie al nurorii sale, sperând să îl corupă pe cel care l-ar putea ajura, dar planul lui întâmpină o dificultate neprevăzută: Ingrid e îndrăgostită de Leul deşertului. Din distribuţie fac parte Radu Beligan, Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Lamia Beligan, George Remeş şi Tania Popa. Scenografia este semnată de Imelda Manu, light designer-ul de George Jipa, iar costumele sunt asigurate de Dorin Negrâu. Preţul unui bilet este de 100, respectiv 80 de lei, în funcţie de locul în sală.

Ultimul spectacol al lunii octombrie este „Femeia care şi-a pierdut jartierele”, după Eugene Labiche. Reprezentaţia are loc pe 28 octombrie, începând cu ora 20, în premieră la Teatrul Naţional. Spectacolul este în regia lui Silviu Purcărete, iar din distribuţie fac parte doi dintre cei mai mari actori de comedie ai momentului. Este vorba de Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă. Pe lângă aceştia, în spectacol vor mai apărea şi actriţele Mihaela Teleoacă şi Dorina Chiriac. Regizorul a pus în scenă un joc al oglinzilor, în care acţiunea se petrece pe ritmuri stranii, compuse de Vasile Sirli. Biletul costă 100, respectiv 80 de lei, în funcţie de locul în sală şi se poate cumpăra de la Casa de cultură a Studenţilor. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii