De Business

Punem punctul pe știi

Starbucks ajunge în Iaşi până la sfârşitul acestui an!

joi, 06 noiembrie 2014, 17:44
2 MIN
 Starbucks ajunge în Iaşi până la sfârşitul acestui an!

Starbucks va deschide nu una, ci două locaţii în Iaşi până la finele acestui an. Retailerul mondial din domeniul comercializării cafelei a bătut palma cu oficialii Iulius Group pentru un nou parteneriat, iar Starbucks va fi prezent cu două locaţii în cadrul ansamblului Palas Mall.

„Prin noile inaugurări, compania Iulius Group marchează cel de-al treilea parteneriat încheiat cu Starbucks în reţeaua naţională de mall-uri, după Iulius Mall Cluj şi Iulius Mall Timişoara. Acest parteneriat este un reper pe piaţa de profil, ansamblul urbanistic Palas fiind primul proiect de retail din România în care Starbucks va deschide două locaţii, în mall şi în parc. Starbucks oferă în sine o adevărată experienţă socială şi ne bucurăm că aceasta devine accesibilă şi clienţilor Palas Mall şi angajaţilor United Business Center, componenta office a ansamblului”, a transmis Oana Diaconescu, Head of Retail la Iulius Group.

Planurile de extindere ale companiei din acest an au fost făcute publice de la finele săptămânii trecute prin vocea lui Costin Gheorghiu, district manager la Starbucks. „Prin noua cafenea Starbucks deschisă la Iaşi facem încă un pas în strategia noastră de dezvoltare. Am decis să fim prezenţi în cel mai frumos oraş din inima Moldovei pentru a le oferi ieşenilor experienţa Starbucks şi atmosfera specială a cafenelelor noastre”, a declarat în comunicat Gheorghiu.

Cafeneaua Starbucks din Palas Mall, situată în zona intrării principale, va avea o suprafaţă de 150 mp, iar vara va fi completată de o terasă de 100 mp. Ieşenii se vor delecta cu cafeaua comercializată de Starbucks şi în ambientul relaxant al parcului Palas, unde compania va avea o locaţie cu o suprafaţă de 250 mp, la care se adaugă o terasă de 270 mp. Una dintre cafenele va reprezenta o locaţie-destinaţie, iar cealaltă va fi axată pe conceptul de take-away.

În reţeaua naţională de mall-uri a companiei Iulius Group, brandul Starbucks este prezent la Iulius Mall Cluj din anul 2008, iar la Timişoara a fost inaugurat un an mai târziu. În România, Starbucks a intrat pe piaţă în anul 2007, cu prima cafenea deschisă în Bucureşti. În prezent, există 11 cafenele la nivel naţional, opt fiind situate în Capitală şi câte una în oraşele Constanţa, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Prima cafenea sub acest brand a fost inaugurată în Statele Unite ale Americii în urmă cu mai bine de 40 de ani, în Seattle, iar în momentul de faţă lanţul Starbucks totalizează peste 20.000 de locaţii la nivel global. Afacerile Marinopoulos Coffee Company III SRL, firma responsabilă cu derularea operaţiunilor Starbucks din România, au crescut de aproape trei ori în intervalul 2008-2013. Societatea a derulat anul trecut afaceri de aproximativ 31 milioane lei, rezultând în urma acestora un profitul net de 3,7 milioane lei, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice.

Comentarii