De Business

Punem punctul pe știi

Studiul efectelor consumului moderat de bere îţi poate aduce o bursă consistentă

miercuri, 09 decembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Studiul efectelor consumului moderat de bere îţi poate aduce o bursă consistentă

Studenţii din mediile alimentar şi medical pot primi burse de 150.000 lei pentru a cerceta despre efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra sănătăţii. Vor fi finanţate una sau două burse la nivel naţional, însă valoarea totală alocată nu poate depăşi suma de 150.000 lei. 

La cea de-a cincea ediţie organizată de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, perioada de depunere a proiectelor va fi 10 decembrie 2015 – 29 februarie 2016, iar evaluarea proiectelor va avea loc până la finalul lunii martie 2016. ”Privim cu speranţă către viitor, cu atât mai mult cu cât anul acesta am făcut publice rezultatele unui nou proiect realizat sub egida CSBSN. Este vorba despre un studiu în premieră internaţională, în urma căruia s-a demonstrat că un consum moderat de bere ar putea ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauză. Iată-ne din nou în căutarea de pasionaţi în domeniul cercetării, dornici să îşi canalizeze eforturile în direcţia analizării efectelor consumului moderat de bere asupra sănătăţii”, a declarat dr. Alin Popescu (FOTO), secretar general al CSBSN.

Acesta a menţionat că nu trebuie confundat consumul de bere în exces cu cel moderat, în accepţiunea studiilor efectuate de specialişti, respectiv o cantitate zilnică de 660 ml cu alcoolemie 5% pentru bărbaţi şi 330 ml în cazul femeilor. „Cantităţile au fost calculate pentru consumul pe parcursul unei zile, acestea nu se reportează ca la Loto 6/49, adică dacă nu am băut de luni până vineri, beau tot în week-end. S-a demonstrat ştiinţific că fiind consumată moderat, berea poate avea efecte benefice, nicidecum negative. Poate fi un hidratant mai bun decât apa sau alte lichide care au chiar acest specific, de exemplu”, a mai spus Alin Popescu.

Până în prezent, sub egida CSBSN au fost finalizate trei proiecte de cercetare, primul dintre ele chiar de ieşeanca Monica Diana Bercea: Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii. Bursele de cercetare sunt adresate studenţilor aflaţi în an terminal la orice specializare de natură ştiinţifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiţie fiind ca aceştia să aparţină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România. Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul al patrulea. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii