Tragedia cu 3 morţi: tatăl, prea beat să-şi amintească ce şi cum

miercuri, 23 martie 2016, 02:51
4 MIN
 Tragedia cu 3 morţi: tatăl, prea beat să-şi amintească ce şi cum

Procurorii au în lucru un dosar pentru omor, însă nimeni nu este inculpat. Cazul se îndreaptă cel mai probabil spre o clasare, indiciile ducând spre un accident. Audiat, tatăl a spus că era atât de beat în momentul incendiului încât nu îşi aminteşte nimic. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi continuă ancheta în cazul tragediei de la Slobozia, comuna Voineşti, acolo unde, weekendul trecut, trei persoane au murit în urma unui incendiu. Anchetatorii au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru omor, in rem (adică asupra faptei, nu unor persoane). Potrivit reprezentanţilor Parchetului, se aşteaptă ca pompierii să trimită un raport cu privire la cauzele care au dus la izbucnirea incendiului, dar şi ca rezultatele finale de la necropsie să ajungă la dosar. În funcţie de rezultate, se va decide dacă dosarul va fi clasat sau dacă vor exista persoane pusă sub acuzare. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, indiciile de până acum duc spre ipoteza unui accident. Concret, trei membri ai familiei Mihai ar fi murit intoxicaţi cu fum, în incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce o lumânare lipită pe televizor a căzut şi a provocat un foc mocnit. Acest fapt va fi însă stabilit cu exactitate după ce anchetatorii vor administra la dosar toate probele. Zilele trecute, Relu Mihai, bărbatul care a supravieţuit incendiului ce i-a răpus doi copii şi soţia, a fost audiat de procurori, fără a-i ajuta prea mult pe aceştia. Bărbatul a precizat că nu îşi aduce aminte foarte bine ce s-a întâmplat înainte de incendiu întrucât se afla în stare avansată de ebrietate. Casa modestă în care locuiau Marinela şi Relu Mihai, de 40, respectiv 42 de ani, a luat foc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 23.30, la scurt timp fiind sesizate autorităţile. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, incendiul a izbucnit în dormitorul casei. Salvatorii au găsit patru persoane la faţa locului, iar în cazul a două dintre ele, femeia de 40 de ani şi unul dintre copiii de un an, nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvate. Se intoxicaseră cu monoxid de carbon, iar manevrele de resuscitare au eşuat. Celălalt copil, de 6 ani, a fost resuscitat la faţa locului după care transportat la Spitalul Clinic pentru Copii „Sfănta Maria“. Medicii de acolo nu au putut însă să îi salveze viaţa fiind constatat astfel cel de-al treilea deces. 

Cel mai norocos dintre toţi a fost Relu Mihai, cel care a fost scos din camera cuprinsă de fum de un alt fiu al său, ce a sesizat incendiul în timp ce se afla la bunici, unde se uita le televizor. Mihai s-a intoxicat şi el cu fum, fiind transportat în comă de gradul I la Spitalulul „Sfântul Spiridon“. A doua zi, bărbatul şi-a revenit. Vecini ai familiei Mihai au precizat imedit după incendiu că între cei doi soţi existau conflicte dese şi că, din acest motiv, bărbatul ar fi dat foc camerei în care se afla nevasta şi doi copii. „Este o familie necăjită formată din părinţi şi şapte copii, dintre care doi au decedat în acest incendiu. Tatăl era cunoscut ca şi consumator de alcool. Ei trăiau din ce câştigau muncind cu ziua prin sat“, ne spunea Gheorghe Dobreanu, primarul din Voineşti, ulterior incendiului. 

În perioada următoare urmează să se stabilească ce se va întâmpla cu ceilalţi cinci copii ai familiei Mihai. „Momentan evaluăm situaţia de la faţa locului. Din spusele familiei şi a asistentului social comunitar, nu este un moment oportun să îi luăm pe copii, mai ales că are loc înmormântarea. Continuăm ancheta să vedem dacă îi putem lăsa pe copii în grija bunicii materne, care are în jur de 70 de ani. Copiii sunt mari şi cu cei 600 de lei pe care îi vor primi pentru plasament cred că se vor descurca. Au fost şapte copii în total, iar după moartea celor doi din incendiu a mai rămas o fetiţă de 9 ani şi patru băieţi de 15,16,17 şi respectiv 18 ani. Chiar dacă se va stabili că trebuie duşi într-un centru de plasament, vrem totuşi să îi ţinem împreună“, a spus Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. (Ionuţ BENEA, Ana Maria BUCUR)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii