(VIDEO) Zeci de mii de oameni au ajuns la Afterhills

luni, 26 iunie 2017, 01:50
4 MIN
 (VIDEO) Zeci de mii de oameni au ajuns la Afterhills

După furtuna de vineri care a dat peste cap prima zi de festival, sâmbătă au ajuns la Miroslava, cu mijloace de transport în comun sau cu autoturisme, peste 20.000 de persoane.

Chiar dacă prima zi nu a ieşit chiar aşa cum sperau organizatorii, iar vremea a dat peste cap toate planurile, în cea de-a doua zi de Afterhills au ajuns la concerte şi la activităţile organizate în marginea oraşului peste 20.000 de oameni. Iar cei care au ajuns mai târziu au putut afla cu regret că nu reuşesc să vadă totul şi să participe la toate evenimentele care aveau loc în fiecare colţ  de festival.

Spre seară, atracţia principală a fost concertul de pe „main stage“, unde au cântat Macanache sau Moonlight Breakfast, Lidia Hojda, Argatu şi Roman, Baba Dochia sau Byron. Seara a luat cu adevărat foc atunci când a urcat pe scenă John Newman. Pentru o oră şi jumătate acesta a cântat, a dansat şi a interacţionat cu publicul. Muzica s-a auzit până departe, aşa că mulţi dintre cei prezenţi, veniţi cu familiile, au preferat să stea pe pături sau direct pe iarbă, ori să-l asculte pe John Newman de la mesele din zona de food street.

Amatorii de tehno şi muzică electronică au avut însă o petrecere a lor, însă cei mai mulţi veneau din când în când şi la scena principală, să nu care cumva să-i rateze pe preferaţii lor. Iubitorii de tehno au avut două corturi, unul amenajat în stânga scenei, dar şi domul. Iar cine nu a fost mulţumit de nici unul dintre genurile ascultate pe aceste scene, a putut să meargă la un „silent disco“ în care celor prezenţi li s-a dat câte o pereche de căşti şi au ales genul muzical preferat.

Ziua, Afterhills a fost un festival pentru toată familia

Până la distracţia de seară, cei care au avut inspiraţia să ajungă mai repede au putut vedea acotori şi numerele pregătite de către aceştia pentru publicul de la Afterhills, au putut admira grafferii care au pictat cu tuburi de vopsea pe nişte panouri mari acoperite cu pânză sau pur şi simplu s-au putut relaxa în zonele cu hamace sau în corturile cu perne, s-au aşezat direct pe iarbă şi şi-au făcut selfie-uri.

Părinţii care au venit cu copiii au avut unde să se joace cu aceştia. Chiar lângă intrare a fost amenajat un cort pentru cei mici, iar la câţiva zeci de metri de intrare, înspre scena mare, fetiţele şi-au putut împleti părul cu tot felul de aţe co­lorate.

Au fost însă temerari care, pentru a se pregăti de dansul de seară, au participat la o şedinţă de yoga, s-au şi-au arătat îndemânarea la tot felul de concursuri organizate în zona festivalului. Iar cine a fost de la amiază a putut vedea cum trupele şi artiştii îşi pregătesc concertul. 

Arta şi street food-ul, sarea şi piperul concertelor

Dincolo de concertele şi muzica de la Afterhills, ieşenii care au ajuns în aceste zile la festival au putut constata că pot să-şi umple timpul cu tot felul de activităţi amu­zante sau interactive sau pot gusta din tot felul de preparate.

Astfel, Afterhills s-a tranformat într-o colecţie inedită de mici evenimente, în care teatrul, arta stradală, street food-ul sau jocurile şi activităţile sportive au reprezentat sarea şi piperul concertelor de muzică care s-au desfăşurat seara. Zona de street food a fost mereu plină, indiferent de ora la care paşii, nasul sau stomacul te-au purtat înspre standurile amenajate la festival. De la hamsii, mici şi fri­gărui şi până la mâncare chine­zească, toate gusturile au fost sa­tisfăcute.  

În zona de artă şi entertaining, dincolo de lucrările unor artişti cu­noscuţi, printre care şi Felix Aftene directorul filialei Iaşi a Uniunii Artiştilor Plastici, cei prezenţi au putut vedea cum se nasc tot felul de picturi sau lucrări realizate din ca­pace sau alte materiale necon­venţionale. De asemenea, actori din diferite trupe independente au susţinut periodic spectacole, iar seara artiştii pe picioroange sau cu torţe în flăcări au făcut spectacol între reprezentaţiile de pe scena principală. 

În ultima zi, duminică, petrecerea a început conform programului, Golan a fost cel care a deschis reprezentaţiile de pe scena principală, urmat de Roa, Vama sau Ho­overphonic. Juicy M au urmat ime­diat după, iar mult aşteptaţii ATB au urcat pe scenă aproape de miezul nopţii. Petrecerea trebuia să fie ţinută în priză până dimineaţă de W&W, Chuck Wonderland, Vini Vici, Dj Petite Mykonos, Rawanne & Myke T şi de DJ Cruz. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii