Nevoia de spatiu si lumina

miercuri, 13 decembrie 2006, 20:24
3 MIN
 Nevoia de spatiu si lumina

Inainte de a patrunde in apartament esti obligat sa urci o serie de trepte la capatul carora Cip si-a amenjat un spatiu special pentru fumat. Locuinta este structurata pe doua nivele.

La primul nivel se afla camera de zi si spatiul pentru luat masa, bucataria, o debara, baia lui Cip, un dressing si biroul in care umoristul iesean isi petrece, dupa cum ne-a marturisit, cel putin 18 ore pe zi. Nevoia de spatiu si de lumina l-au determinat sa darime citiva pereti si sa strice doua balcoane pentru a-si mari atit biroul cit si livingul.

Nici una din ferestrele locuintei nu are perdele. „La ce sa imi foloseasca perdelele? Vreau lumina", a explicat Cip care a ales sa utilizeze sisteme de iluminat individuale, amplasate in diferite colturi ale camerei. Nu numai perdelele nu sint inghitite in locuinta sa ci si covoarele si sifonierele. „Am stiut de la inceput ce fel de gresie doresc pentru casa mea. Am dorit placi foarte mari, antiderapante in culoarea nisipului", a specificat proprietarul.

Sifonierele au fost inlocuite cu un dressing, in care a introdus si masina de spalat. Alaturi de aceasta camera este amplasata baia lui, un spatiu in care albastrul este nuanta de baza. La nivelul superior al locuintei se afla dormitorul familiei Iesan, camera lui Tudor, juniorul de doar opt luni, baia Danei Iesan si o terasa amenajata de Cip dupa gusturile sale. Accesul spre aceasta zona este marcat de o serie de trepte in spirala, lucrate din lemn de fag.

Mobilierul si decorarea casei

„Mie imi place foarte mult stejarul. Din acest motiv am ales sa folosesc doar mobilier din stejar auriu si negru" spune Cip. Camera de zi este impartita in doua spatii cu functionalitate diferita. Chiar linga geam, in zona unde fusese un blacon, este amenajata zona de luat masa. In plus, in spatiul respectiv proprietarii au creat o nisa in perete in care este expusa o colectie de obiecte de mici dimensiuni.

Pe pervaz, Dana si Cip si-au asezat o parte din colectia de cactusi. „Totul este in stil minimalist. Pereti albi, usi albe. Nu avem nevoie de obiecte prea multe", a afirmat Dana Iesan, care, desi nu a luat parte la modificarile la nivelul structurii casei l-a ajutat pe Cip sa amenajeze interiorul. Fiecare perete din living este ocupat de diferite tablouri, dintre care unul se remarca in mod deosebit. „Este «Incoronarea Maicii Domnului», o icoana pe care am primit-o de la bunicul care, probabil, o primise de la strabunicul", a detaliat Iesan.

Bucataria este spatiul in care Cip petrece mult mai mult timp decit Dana, el fiind bucatarul casei. Aici a ales sa sparga un perete al debaralei si sa creeze un spatiu de depozitare la care accesul sa fie mult mai simplu. „Mobilierul nu este facut la comanda. Am gasit ceva, am simtit ca e Ok si l-am cumparat. Ce nu s-a potrivit s-a adaptat", a spus Iesan.

In biroul sau nu are lucruri inutile, un scaun, o masa, un spatiu pentru televizor si o bibilioteca. Pe unul din colturile acesteia troneaza o veche masina de scris: „Cind am inceput sa lucrez in presa a avea o masina de scris echivala cu laptopul-ul de astazi. Erai cineva daca nu trebuia sa scrii la mina textul".

Termoizolarea si incalzirea locuintei

Peretii exteriori au fost izolati cu un strat de vata minerala de circa 30 de centimetri. „Am ales incalzirea prin pardoseala din doua motive. In primul rind pentru ca am dorit sa imbin aspectul estetic cu cel practic. Si in doilea rind pentru ca este mult mai usor de curatat, am o temperatura constanta in casa, de exemplu pardoseala are mereu 27 de grade", a incheiat Cip Iesan. Pina si terasa de la nivelul superior al casei are incalzire electrica prin podea.

Comentarii