Regim vegetarian in spitalele vrincene

miercuri, 24 octombrie 2001, 23:00
2 MIN
 Regim vegetarian in spitalele vrincene

Bolnavii internati in spitalele vrincene trebuie sa mearga, in unele cazuri, cu mincarea-n sacosa cind se interneaza intr-o unitate sanitara. Daca in unele spitale problema hranei pentru bolnavi nu este atit de mare deoarece s-au facut provizii din timp, in altele ea este de-a dreptul dezastruoasa. La Spitalul Judetean, de exemplu, pacientii n-au mai vazut de o bucata de vreme carne, pentru ca furnizorii s-au saturat sa mai "dea pe datorie". Astfel, dimineata bolnavii maninca ceai, margarina si gem. La prinz, meniul este mult mai complex: ciorba de legume cu paste si o "urma" de ou si cartofi, fasole sau musaca de paste. Aceasta "musaca" inseamna, de fapt, paste fierte la care este adaugat si niste bulion. Seara, cei care sint internati in cel mai mare spital din judet inghit niste ceai si cisiva biscuiti, la care se adauga o portie de orez cu lapte. Conform informatiilor oferite de conducerea Spitalului Judetean reiese ca lunar mincarea celor internati usureaza bugetul institutiei cu aproape jumatate de miliard de lei. O situatie mult mai jalnica o are spitalul din Odobesti. "E dezastru. Cumparam in fiecare zi cite putin. Pentru depozitul de iarna nu avem nimic. Bolnavii nu au mai mincat carne de ceva timp, pentru ca nu am mai avut bani", spune doctorul Ioan Rusu, director interimar la Spitalul Orasenesc din Adjud. Nici la Panciu bolnavii nu au mai vazut carne de o bucata buna de vreme, motivatia fiind aceeasi lipsa a banilor. Hrana de baza in acest spital sint cartofii, orezul, mazarea, compotul si margarina. Spitalele din Adjud, Marasesti, Vidra si Dumbraveni stau cel mai bine la capitolul "hrana". La aceste patru spitale nu a lipsit, dupa cum afirma conducerea, carnea in meniul bolnavilor, chiar daca nu la toate mesele. (R.GRIGORE)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii