Restaurantele iesene s-au intrecut la o expozitie de arta culinara

vineri, 22 februarie 2008, 21:11
2 MIN
 Restaurantele iesene s-au intrecut la o expozitie de arta culinara

Aici a avut loc prima editie a Expozitiei de Arta Culinara. Competitia dintre restaurantele iesene, care s-a incheiat cu premierea celor mai buni dintre cei mai buni bucatari, a fost organizata de Complexul Hotelier Unirea, agentia Moldova Travel si Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor (ANBC).

„Speram ca aceasta prima editie, care a fost o reusita,  sa fie de bun augur. Am ales ca tema «Dragobetele si obiceiurile culinare la romani», care va ramine neschimbata pe parcursul viitoarelor editii, pentru ca consider ca exista o legatura intre arta culinara si Dragobete", a spus, in discursul sau dinaintea premierii bucatarilor si restaurantelor prezente la expozitie, Vali Gradinariu, director al restaurantului Panoramic.

La expozitie au participat 15 restaurante iesene, patru cofetarii, doua podgorii, dar si firma „Decora", care a realizat obiecte decorative din legume si fructe. Dupa ce au gustat din fiecare fel de mincare, invitatii au asistat si la festivitatea de premiere. Astfel, trofeul pentru cea mai armonioasa compozitie festiva a revenit cofetariei si restaurantului „Select".

Cele mai frumoase creatii de arta culinara au fost cele realizate de restaurantul „Traian" si de cofetaria „Bianca", iar cel mai expresiv platou a fost cel realizat de restaurantul „Majestic". Acest platou, de exemplu, continea „aranjamente florale" din legume si fructe, dar si doi pauni din ridichi. Chiar daca pare complicat, bucatarul Liliana Popovici ne-a spus ca realizarea unui astfel de platou nu ia prea mult timp.

Restaurantele „Panoramic" si „Orange Club" au fost premiate pentru autenticitate, dar si pentru respectarea temei, „Dragobetele si obiceiurile culinare la romani".

Juriul, format din Stefan Megyesi, vicepresedinte ANBC, profesor dr. in stiinte culinare Gabriela Berechet, maestri in arta culinara Valeriu Stoleriu si Dumitru Moise, profesorul Doina Chimeri si reprezentantul Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Eduard Untu, au decis ca premiul pentru cel mai tinar participant sa fie decernat restaurantului „Hanul Dacilor".

Restaurantele „Moldova" si „Majesti" au primit din partea ANBC doua premii speciale.

Vezi galerie foto

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii