Despre hrean numai de bine

vineri, 15 decembrie 2006, 15:26
1 MIN
 Despre hrean numai de bine

Pentru calitatile lui curative – contine sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, vitaminele A, B1, B2, C, niacina – hreanul este cultivat masiv in Asia, Japonia si China. Preparat in diverse forme hreanul ajuta la ameliorarea multor boli.

In medicina curenta hreanul este un remediu recomandat pentru cei cu digestie lenta, scorbut, reumatism, guta, litiaza, raguseala. Pulberea de hrean consumata zilnic seara inainte de culcare are efecte antiscorbutice datorita continutului mare de vitamina C, dar si in afectiuni astmatice. Cataplasmele cu hrean fiert se pot folosi impotriva durerilor de cap si de dinti, nevralgii, sciatica, crampe, colici abdominali.

De asemenea, datorita faptului ca are si un efect rapid si iritant asupra pielii este un bun stimulant al circulatiei sanguine.

Comentarii