Ucigasul unui copil 25 de ani dupa gratii

joi, 02 iulie 2009, 21:28
2 MIN
 Ucigasul unui copil 25 de ani dupa gratii

Dupa aproape doi ani si jumatate de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICSJ) a confirmat faptul ca Ion Lazar este criminalul. Astfel, ICSJ a respins ca nefondat recursul declarat de Ion Lazar, care va avea de executat 25 de ani de inchisoare pentru omor calificat.

Decizia, pronuntata pe 30 iunie, este definitiva si irevocabila si deduce din condamnare perioada de arest preventiv, Ion Lazar aflandu-se in spatele gratiilor din 12 ianuarie 2007. Trimis in judecata la sfarsitul lunii martie 2007, Ion Lazar a incercat pe tot parcursul procesului sa-si dovedeasca nevinovatia, insa probele administrate de magistrati au fost zdrobitoare.

Crima, spun anchetatorii, ar fi avut la baza gelozia. Astfel, copilasul ar fi fost rapit de barbat care incerca sa se razbune pe concubina care intentiona sa-l paraseasca. Omorul ar fi avut loc la subsolul blocului in care locuia suspectul, baiatul fiind ucis prin asfixie. Ulterior, trupul micutului a fost pus in sac si abandonat intr-o fantana de la marginea Saveniului fara maini si picioare, fara organele sexuale si fara ochi, fiind descoperit dupa circa o luna de cautari. Proba care l-a incriminat pe Ion Lazar a fost o pereche de manusi de menaj folosite la mutilarea cadavrului si pe care s-au gasit urmele ADN-ului sau. Tot la subsolul blocului in care locuia acesta au fost gasite hainele copilasului si ochii acestuia.

Condamnat de Tribunalul Botosani la 30 de ani de inchisoare, Ion Lazar a contestat sentinta la Curtea de Apel Suceava si a reusit sa obtina reducerea pedepsei la 25 de ani de inchisoare prin inlaturarea unui spor de pedeapsa.

Probe stranse de sute de politisti

"A fost unul dintre cele mai dificile cazuri pentru ca la inceput nu am avut informatii, nu am avut cadavru si nu stiam nimic despre copil. Ulterior, cand am gasit trupul neinsufletit, o parte din probe erau deja distruse din cauza starii avansate de putrefactie. Ce ne-a ajutat cel mai mult au fost probele stiintifice", a spus Aurel Simion, procurorul care a coordonat cercetarile.

La solutionarea cazului si-au adus contributia sute de politisti, zeci de medici legisti, psihologi si procurori care pe parcursul a 150 de zile au adunat mii de probe care au trecut mai apoi prin filtrul expertizelor. De altfel, dosarul a cuprins cel mai mare numar de probe stiintifice analizate intr-o singura cauza penala, in toata istoria justitiei botosanene. 

 

Sursa: Monitorul de Botosani

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii