FOTO: Pasagerii au așteptat trei ore și jumătate în București avionul spre Iași

marți, 14 iunie 2016, 15:12
2 MIN

Zeci de persoane au fost nevoite să aștepte trei ore și jumătate în Aeroportul Otopeni cursa spre Iași de luni seară. În final, aeronava a decolat marți, la ora 00:10. Pasagerii au fost revoltați mai tare din cauza lipsei de comunicare decât din cauza motivelor concrete ale întârzierii. Oamenii au primit bilete și pe rânduri care nu existau în acea aeronavă.

Redăm mesajul primit pe adresa redacției de la unul dintre pasageri:

"Zborul BlueAir nr. 0B 6101 directia Bucuresti – Iasi, programat pentru decolare de pe Otopeni la ora 20:30, a fost intarziat initial pana la ora 23:25 si ulterior 23:55 fara nici o explicatie. Vremea a fost favorabila cu nici o cursa amanata sau intarziata la Bucuresti sau Iasi in acest interval orar.

Procedura de check-in la ghiseu a debutat la ora 18:40, iar cursa a fost afisata pe panou ca intarziata pana la ora 23:25 din momentul inceperii check-in-ului (temperatura la sol 21 grade, soare cu nori, fara vant). Cand am intrebat operatoarea care este motivul acestei intarzieri nejustificate de conditiile meterologice mi-a raspuns ca nu au avion deoarece acesta a plecat la Bologna.

Nesimtirea companiei a continuat cu o noua amanare pana la ora 23:55 fara o scuza, comunicat sau explicatie oficiala (nimic nu a fost anuntat "la microfon"), iar avionul a decolat in cele din urma la ora 00:10 pe 14.06. Pe masura ce erau interpelate de diversi pasageri, operatoarele inventau scuze de genul afara ploua (ploaia a inceput pe la ora 21:00, probabil Nostradamus BlueAir stia de la ora 18:40), la Iasi este ceata… desi, dupa cum am mentionat anterior, avionul a fost afisat ca intarziat din momentul inceperii check-in-ului, iar nici o alta cursa nu a decolat/aterizat cu intarziere la Iasi sau Bucuresti in acest interval.

Aeronava care s-a deplasat in cele din urma la Iasi a fost neconforma, in sensul in care atat mie cat si altor pasageri ne-au fost emise bilete cu locuri aflate pe randurile 26-27 in conditiile in care aeronava avea 25 randuri de locuri. Probabil au redirijat ce au gasit mai aproape prin tara deoarece aeronava care trebuia sa mearga la Iasi ajunsese deja prin Italia".

Comentarii