FOTO: Se exagerează cu pliantele? Cum arată căsuţele poştale din Iaşi

duminică, 02 august 2015, 18:00
1 MIN

Ieşenii s-au obişnuit să găsească pliante în cutiile lor poştale. De regulă, fiecare scară de bloc are un coş de gunoi improvizat la intrare tocmai pentru ca locatarii să-şi poată arunca direct hârtiile pe care nici nu trec cu privirea.

Deci se pare că fenomenul ia amploare degeaba, irosindu-se bani şi maculatură. La unele case de marcat din spermarketuri, clienţii sunt întrebaţi dacă au primit cataloagele cu promoţii şi preţuri, iar dacă aceştia habar nu au, nefiind interesaţi de aşa ceva, li se cer insistent adresele, angajaţii respectivi gândindu-se că e imposibil să nu vadă reclama, dacă o au în cutia poştală.

Dar dacă cineva aşteaptă să primească un act important sau o scrisoare, s-ar putea să aibă surpriza de a nu le găsi acolo unde ar fi normal, mai ales după întoarcerea din vacanţă. Unde să mai aibă loc factorul poştal să pună un plic, din moment ce cutiile sunt burduşite de pliante?

O altă problemă e că acele căsuţe poştale din care se revarsă reclamele atrag atenţia hoţilor. E un semn că proprietarii nu sunt acasă de ceva vreme. În plus, facturile importante sunt îndoite, mototolite, rupte sub maldărul de hârţoage, după cum puteţi vedea în imagini.

Comentarii