Ice Bucket Challenge: cat de rau este „narcisismul caritabil“?

joi, 18 septembrie 2014, 19:33
1 MIN
 Ice Bucket Challenge: cat de rau este „narcisismul caritabil“?

Dupa cum stiti, in luna august intreaga planeta a fost cuprinsa de nebunie.

Mii si mii de oameni, de la vecini la vedete, au inceput sa isi toarne galeti cu apa si gheata in cap, nominalizand alte trei persoane care sa faca acelasi gest. Totul a fost filmat si postat imediat pe YouTube sau Facebook. Scopul? O cauza nobila: atragerea atentiei asupra ALS (Scleroza laterala aminotrofica sau boala Lou Gehrig) si strangerea de bani pentru asociatia care „lupta“ cu aceasta boala.

La mai bine de la o luna de la debutul acestei nebunii Ice Bucket Challenge, tragand linie, se pare ca intreaga campanie si-a atins scopul. Asociatia ALS a anuntat ca a strans peste 15 milioane de dolari pentru scopurile ei, de noua ori mai mult decat ar fi strans in mod normal, in aceeasi perioada.

Un scop nobil a fost atins. Numai ca exista multe alte persoane care nu au fost prea multumite.

„Caritate? Nici vorba! Este mai mult exhibitionism social media, goana dupa atentie decat filantropie!“, scrie „The Telegraph“. Iar revista digitala „Vice“ subliniaza: „Sunt multe lucruri in neregula cu Ice Bucket Challenge, dar cel mai deranjant aspect este ca totul este, de fapt, narcisism mascat in altruism. Si, pe masura ce arsita verii se domoleste, iar apa cu gheata nu te mai racoreste, oamenii vor uita cu desavarsire de ALS: E foarte trendy sa afirmi ca iti pasa, numai ca trendurile si modele dispar!“.

Aflati mai multe de pe suplimentuldecultura.ro

 

Comentarii