Astă-seară, vestita soprană Elena Moşuc urcă pe scena Operei ieşene

marți, 05 aprilie 2022, 23:11
1 MIN
 Astă-seară, vestita soprană Elena Moşuc urcă pe scena Operei ieşene

Elena Moşuc, una dintre cele mai apreciate soprane din ţară, care a urcat pe cele mai importante scene ale lumii, cetăţean de onoare al Iaşului şi cu numeroase distincţii şi premii de renume, va urca astăzi pe scena Operei Naţionale din Iaşi în „Galei Extraordinare la Opera Iaşi: Elena Moşuc – 30 de ani de carieră”.

 Elena Moşuc revine astfel pe scena din Iaşi, oraşul natal, după un parcurs artistic glorios în teatre celebre ale lumii precum Teatro alla Scala din Milano, Metropolitan Opera House din New York, Royal Opera House din Londra, Opera Bastille din Paris, Wiener Staatsoper, Teatro Regio din Parma sau Opera Zurich. Astfel, ieşenii au ocazia ca astăzi să asculte un recital de arii susţinut de Elena Moşuc, precum şi câteva duete interpretate de starul mondial împreună cu tenorul Florin Guzgă, coordonatorul artistic al Operei ieşene.

„Suntem extrem de onoraţi să putem găzdui un eveniment de asemenea anvergură, o gală dedicată Elenei Moşuc. Dumneaei este un adevărat simbol pentru artiştii Operei ieşene, instituţia de unde a plecat pentru a cuceri toate scenele lirice de prim rang ale lumii şi a intra în istoria operei mondiale. Sunt convins că gala de miercuri va intra în memoria afectivă a Iaşului cultural” a declarat managerul Operei din Iaşi, Andrei Fermeşanu. Potrivit reprezentanţilor Operei din Iaşi, Elena Moşuc va rămâne în Iaşi şi după spectacolul de pe 6 aprilie pentru a susţine un masterclass.

Mai mult informații despre vestita soprană, AICI

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii