Astăzi ajunge la catedrala catolică Lumina păcii aprinsă la Betleem

vineri, 22 decembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Astăzi ajunge la catedrala catolică Lumina păcii aprinsă la Betleem

Un moment important va avea loc astăzi în Dieceza catolică de Iaşi, când Lumina păcii de la Betleem va ajunge în Catedrala Sfânta Fecioară Regina Maria, de la ora 11.00, în timpul unei Liturghii celebrate de Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi.

Mai departe, această lu­mină va fi purtată de membri cercetaşilor şi de tinerii din diferite asociaţii din Mol­dova, care vor purta apoi Lumina în felinare în propriile biserici parohiale din toată Dieceza. „Tinerii vor fi îndemnaţi să ducă Lumina păcii mai departe, mai ales în casele unde se trăieşte într-o situaţie de «întuneric» din mai multe cauze: sărăcie, singurătate (persoane în vârstă, văduve), lipsă de credinţă, neînţelegeri, probleme de sănătate etc. Cercetaşii vor vizita apoi şi diferite instituţii medicale, de asistenţă socială sau de educaţie, în care vor oferi acest simbol însoţit de mesajul specific“, au transmis reprezentanţii episcopiei.

Aceştia au transmis că în Bazilica Naşterii Domnului din Betleem arde mereu, încă de la începuturile creştinismului, o lumină ce îl simbolizează pe Cristos. „Lumina păcii de la Betleem este un simbol al păcii şi al ecumenismului, reprezentat printr-o flacără aprinsă la grota din Betleem, unde s-a născut Isus Cristos, şi distribuită apoi în toată Europa şi peste ocean cu ajutorul cercetaşilor“, au precizat reprezentanţii episcopiei. Proiectul a fost iniţiat de un grup de cercetaşi din Viena, după un concept iniţiat acum 29 de ani, iar pe 16 decembrie o delegaţie formată din 37 de membri de la Cercetaşii României a participat la Ceremonia Ecumenică de la Viena pentru împărţirea luminii celor 1.700 de cercetaşi şi ghizi din peste 20 de ţări din Europa, SUA, Africa şi Asia de Vest.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii