Bulgaria şi Ungaria au atras sume frumoase de bani de la UE pentru spitale. Ce s-a întâmplat în România?

joi, 17 noiembrie 2022, 17:56
1 MIN
 Bulgaria şi Ungaria au atras sume frumoase de bani de la UE pentru spitale. Ce s-a întâmplat în România?

Newsweek a relatat, zilele trecute, despre eşecul spitalelor regionale la care nu s-a pus nicio cărămidă deşi sunt promise din 2012. Spre comparaţie, statele vecine sau occidentale au atras fonduri europene şi şi-au modernizat infrastructura sanitară. Au fost promise 8 spitale regionale în urmă cu exact zece ani, dar la niciunul nu a început construcţia. Mai mult, despre soarta a cinci spitale nu se mai ştie aproape nimic.

Abia anul viitorul ar putea începe construcţia spitalelor din Iaşi, Cluj, Craiova iar termenul de finalizare este 2026. Romania se află pe ultimul loc (34) în Indexul European al Cosumatorului de Sănătate în urma Bulgarie, Albaniei, Ungariei sau Muntenegru.

România se află ultima sau ultimele poziţii la indicatori precum: timpii de aşteptare pentru tratament, rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite, preventia si farmaceuticele. Toate acestea cifre ar fi putut fi îmbunătăţite dacă România ar fi accesat fonduri europene aşa cum au făcut alte state care s-au aflat în sfera de influenţă a Uniuniii Sovietice înainte de 1989.

Cititi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii