De Sănătate

Punem punctul pe știi

Cât de riscant este să nu mănânci 8 ore la rând, zilnic? Efectul mortal descoperit de cercetători

marți, 19 martie 2024, 23:10
2 MIN
 Cât de riscant este să nu mănânci 8 ore la rând, zilnic? Efectul mortal descoperit de cercetători

Cât de riscant este să nu mănânci 8 ore la rând, zilnic? Un studiu realizat pe o perioadă de 8 ani a arătat un efect negativ surprinzător de grav asupra stării de sănătate pe termen lung a celor care țin așa-numitul post intermitent.

Cât de riscant este să nu mănânci 8 ore la rând, zilnic? Efectul mortal descoperit de cercetători

Postul intermitent – o strategie de dietă care limitează perioada în care o persoană poate mânca în fiecare zi – a fost asociat cu un risc cu 91% mai mare de deces legat de inimă se arată într-un studiu amplu. realizat în SUA.

Acest risc a fost legat de mâncatul într-o „fereastră” de opt ore sau mai scurtă în ziua de 24 de ore, în comparație cu o „fereastră” mai tipică de 12-16 ore.

Noua cercetare preliminară a fost prezentată la 18 martie în cadrul sesiunilor științifice EPI Lifestyle 2024 ale Asociației Americane a Inimii (AHA).

Aceasta a analizat decesele cauzate de boli cardiovasculare la peste 20.000 de adulți din SUA, care au fost urmăriți în medie timp de opt ani.

Experții au declarat pentru Live Science că studiul evidențiază necesitatea de a fi precauți în ceea ce privește utilizarea postului intermitent.

Cu toate acestea, unul dintre ei a menționat că, până când nu vor fi publicate toate datele din studiu, este dificil de spus dacă „fereastra” de timp sau tipurile de alimente consumate sunt mai relevante pentru riscul de deces al unei persoane.

„Este foarte posibil să ai o dietă de foarte slabă calitate în timp ce mănânci cu restricții de timp”, a declarat Christopher Gardner, profesor de medicină la Universitatea Stanford, pentru sursa citată. 

„De asemenea, este posibil ca unii participanți cu ferestre de alimentație restricționată să se confrunte cu insecuritatea alimentară și să nu mănânce bine sau suficient. Nu știm încă totul. Voi aștepta mai multe date” , a adăugat el.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii