Ciuhodaru, mai bun decât Chirica?

marți, 27 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 Ciuhodaru, mai bun decât Chirica?

Trist oraş, dacă un traseist disperat după bani, sinecuri şi imagine a rămas singura alternativă la un primar fără realizări notabile în 10 ani de mandat, cu excepţia unor dosare la DNA.

Un sondaj CURS publicat în weekend preconizează o luptă strânsă, în doi, pentru Primăria Capitalei, între Nicuşor Dan (USR) şi Gabriela Firea (PSD). Candidatul AUR apare abia pe locul patru, cu 8%, sub scorul partidului. La Iaşi nu au apărut încă sondaje credibile, dar, tot în weekend, George Simion a explicat de ce l-a transferat pe Tudor Ciuhodaru de la PSD: „Am făcut sondaj, am pus mai multe nume dintre oamenii mei – 8%, 9%. Având în vedere că nu sunt două tururi de scrutin, i-aş fi aruncat degeaba în această luptă. Singurul la Iaşi care-i poate pune probleme lui Mihai Chirica este Tudor Ciuhodaru”.

Trist oraş, dacă un traseist disperat după bani, sinecuri şi imagine a rămas singura alternativă la un primar fără realizări notabile în 10 ani de mandat, cu excepţia unor dosare la DNA. Tudor Ciuhodaru a fost ales deputat, prima oară, în 2008, când era membru în Partidul Conservator, condus de infractorul Dan Voiculescu. În 2012 a fost reales pe listele PP-DD, formaţiunea infractorului Dan Diaconescu. În 2015 s-a mutat la UNPR, pe când poliţistul Bogdan Gigină murea pentru că liderul UNPR se grăbea. S-a înrolat apoi în PSD, partidul controlat de infractorul Liviu Dragnea. A primit, la schimb, un post de europarlamentar. Tot ce-a fost mai sinistru, mai nesănătos, mai insalubru, mai purulent în politica românească în ultimii 16 ani, hop şi Tudor Ciuhodaru. Halal vindecător, halal empatie pentru un medic! Are însă o circumstanţă atenuantă. În fapt, nu l-a interesat niciodată politica, ci banii care vin la pachet. În anul fiscal 2022, mai nou „suveranistul” Ciuhodaru a primit de la „oculta” din Parlamentul European peste 142.000 de euro, potrivit declaraţiei sale de avere. Ca medic, a încasat în acelaşi an peste 246.000 lei. În conturi bancare şi fonduri de pensii/investiţii, medicul se laudă cu alţi peste 480.000 de lei şi peste 360.000 de euro, după ce a împrumutat pe alţii în nume personal cu 225.000 lei. Pentru că sumele sunt greu de citit, au prea multe zerouri, hai să folosim un grad de comparaţie. În 2022, candidatul AUR la Primăria Iaşi a câştigat din bani publici de trei ori mai mult decât preşedintele României, şi s-a apropiat binişor de veniturile preşedintelui SUA (250.000 dolari), cel mai puternic om din lume.

Ce a făcut Tudor Ciuhodaru pentru Iaşi în 16 ani de când reprezintă judeţul şi regiunea Moldovei la Bucureşti sau Bruxelles? Nimic bun şi memorabil. Din contră, s-a împotrivit înfiinţării IRO din Copou, considerând că banii se cuvin spitalului de urgenţe din cartier care-i plătea leafa. Când clădirea IRO a fost în sfârşit ridicată, Ciuhodaru a revendicat-o pe persoană fizică. A trecut de la PC la UNPR cu promisiunea că va schimba destinaţia Institutului pentru bolnavii de cancer în mini-spital de urgenţă. De ce? Pentru că Ciuhodaru voia propriul spital în Copou, sub castani, nu la mama dracului, pe Moara de Vânt. Dacă decidenţii politici s-ar fi luat atunci după mintea lui Ciuhodaru, Iaşul nu ar fi avut astăzi Institut Regional de Oncologie şi nici un proiect matur de Spital Regional de Urgenţă, cea mai mare investiţie publică din judeţ după Revoluţie. Asta e „viziunea” lui Ciuhodaru. Dar ce-i trebuie medicului viziune, când are televiziune? Ciuhodaru şi-a amenajat un studio TV în spital unde oferă sincroane reporterilor în căutare de ştiri macabre. Şi-a pierdut cineva o mână, un picior? Hop Ciuhodaru cu un „live” pe sufletul telespectatorilor însetaţi de sânge.

Oferta AUR pentru Iaşi? Sloganul suveraniştilor pentru Primărie? – „Vă scăpam de dracu şi vi-l dăm pe taică-su!”

Comentarii