Conflictul din estul Ucrainei încetează. Armistițiul începe astăzi

luni, 27 iulie 2020, 07:50
1 MIN
 Conflictul din estul Ucrainei încetează. Armistițiul începe astăzi

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au discutat duminică, telefonic, despre conflictul din estul Ucrainei şi şi-au exprimat sprijinul pentru armistiţiul care începe pe 27 iulie, au anunţat birourile acestora.

Negociatorii ucraineni, ruşi şi ai OSCE au convenit o încetare completă a focului între forţele guvernamentale şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, de la sfârşitul lunii iulie, suspendând conflictul militar care a provocat peste 13.000 de morţi începând din 2014.

”Liderii au convenit că există necesitatea unei implementări urgente a unor măsuri suplimentare pentru susţinerea armistiţiului din Donbas”, a anunţat biroul preşedintelui Zelenski.

Ucraina şi Rusia sunt în conflict din 2014, când Moscova a preluat peninsula Crineea şi a susţinut rebeliunea din estul ţării. Luptele majore au luat sfârşit în urna unui acord de încetare a focului convenit în Belarus în 2015, dar au încă ciocniri regulate, în care mor civili, soldaţi ucraineni şi separatişti.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii