Contestaţii în lanţ la atribuirea unor contracte de zeci de milioane de euro

sâmbătă, 30 iunie 2018, 01:50
1 MIN
 Contestaţii în lanţ la atribuirea unor contracte de zeci de milioane de euro

Vineri a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii activităţii de colectare şi transport al deşeurilor municipale în judeţul Iaşi. Chiar dacă termenul a fost prelungit cu 12 zile, în urma unei contestaţii depuse de o firmă din Buzău, la licitaţia iniţiată în luna mai pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a fost înregistrată o singură ofertă. 

Preţul de pornire a fost 72 milioane de lei fără TVA. Media anuală estimată pentru cei cinci ani de valabilitate a contractului este de 14,4 mi­lioane de lei. Evaluarea va ţine cont în proporţie de 60 la sută de tariful pentru activitatea de co­lectare şi transport a deşeurilor menajere şi similare, de tariful pentru deşeurile ge­nerate de acti­vităţi de reamenajare şi reabilitare a locuinţelor (20 la sută) şi de nivelul de protecţie a mediului asigurat (20 la sută). Colectarea selectivă a deşeurilor şi autovehicule cu norma de poluare Euro 4 sunt câteva din cerinţele impuse.

O altă licitaţie derulată de Asociaţia de Dez­voltare Intercomunitară pentru Salubritate vi­zează atribuirea contractului de delegare a ges­tiunii operării staţiilor de transfer (Ruginoasa, Bălţaţi, Hârlău) şi a instalaţiilor de tratare a deşeurilor în cadrul staţiei de compostare de la Ţuţora. Contractul este de două ori mai mare, ca valoare, decât primul (159 milioane de lei), astfel că şi lupta între ofertanţi este mai acerbă: procedura este suspendată după o a treia contestaţie depusă. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii