De Business

Punem punctul pe știi

Cum afecteaza brexit-ul transportul coletelor in Anglia (P)

marți, 05 aprilie 2022, 10:33
3 MIN
 Cum afecteaza brexit-ul transportul coletelor in Anglia (P)

Întreaga activitate a firmelor de curierat și de transport internațional a fost vizibil afectata de noul context politico-economic, iar situația post-Brexit a ridicat multe semne de întrebare românilor aflați în Regatul Unit.

Condițiile și felul în care coletele vor continua să circule între România și Marea Britanie sunt diferite de cele cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. Toate persoanele fizice și cele juridice care vor expedia sau primi colete pe ruta Romania-Anglia și retur, vor fi obligate să pună la dispoziție o serie de documente pentru perfectarea formalităților vamale și stabilirea drepturilor vamale de import sau de export.

Pentru transportul coletele fără caracter comercial, autoritățile britanice au introdus obligatoriu Declaratia Vamală. Mulți transportatori, firme consacrate pe piața transportului de colete din Anglia, s-au adaptat acestor cerințe.
Una din aceste firme cu experiență în transportul coletelor la adresă pe ruta România-Anglia și retur este MOKATRANS. Pe site-ul lor se pot găsi toate informațiile necesare celui care expediază un colet: declarație vamală on-line sau pdf. și detalii despre completarea formularului CN22.

Într-o discuție cu un reprezentant al firmei MOKATRANS, am aflat realitatea despre situația transportatorilor din perioada dificilă din ultimii ani, afectată de situația pandemică, dar și dd efectele BREXIT. Acesta ne-a confirmat că Anglia rămâne una dintre cele mai căutate tări pentru românii în căutarea unui loc de muncă bine plătit, iar pachetele de la cei dragi păstrează în continuare legătura strânsă între românii de acasă și cei din diaspora.
“Din 2014 suntem pe piața transportatorilor de colete la adresă Anglia-România și nimic nu ne-a făcut până acum să ne oprim, nici pandemia, nici Brexit-ul. Ne-am adaptat tuturor condițiilor impuse, ne-am îmbunătățit mereu serviciile și prin cursele noastre săptămânale facem românii fericiți, menținând până în prezent aceleași prețuri.”

MOKATRANS susține educația și este alături de studenții români, oferind periodic reduceri pentru cei care studiază în Anglia. “Campania Student în UK din februarie a fost un real succes și am adus zâmbetul pe fețele multor studenți români din Londra, Cambridge, Oxford și alte zone universitare, realizând că astfel putem crește împreună.”

Modalitățile de comandă ale unui colet la adresă sunt diverse, de la apelul telefonic, pe whatsapp, la comandă direct pe site, prin e-mail sau pagina de Facebook MOKATRANS. “Oricând un reprezentant al firmei noastre vă stă la dispoziție pentru informații și detalii.”

Site-ul MOKATRANS oferă foarte multe informații și facilități. Poți consulta ghidul de ambalare colete și produse interzise, poți genera etichete on-line, poți chiar să verifici prețul coletului, dacă introduci datele corecte și, bineînțeles, poți completa declarația vamală on-line.

“Suntem mereu în contact cu clienții noștri și facem tot posibilul să ne asigurăm de calitatea serviciilor noastre, chiar dacă întâmpinăm câteodată dificultăți pe traseu sau în vamă, care provoacă întârzieri ce nu depind de noi. Scopul nostru este ca pachetul să ajungă în siguranță la destinatar.”

MOKATRANS este o firmă de transport cu o echipă tânără, mereu deschisă spre dezvoltare, cu sufletul aproape de români și asta este dovada că seriozitatea și profesionalismul i-au ajutat să treacă cu succes peste perioada dificilă întâmpinată de transportul internațional de colete.

Special concepută pentru a ușura românilor din țară accesul către Anglia și pentru a-i apropia de cunoștințele pe care le au acolo, compania oferă servicii complete de transport colete de la usă la ușă, economisind în acest mod timpul și banii clienților. Astfel, nevoile fiecărui client sunt îndeplinite cu succes, la o calitate superioară, pentru ca aceștia să fie cât mai multumiți.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii