Ca sa verifici daca pestele pe care urmeaza sa-l cumperi este prins de curand, atinge-l cu degetele si vezi cat de rigid este. Cu cat e mai proaspat, cu atat este mai ferm.
Ii straluceste pielea? Daca a fost prins de curand, pielea pestelui este stralucitoare. Daca este mata, cel mai probabil pestele a fost decongelat.
Cum arata ochii? Aspectul ochilor spune si el multe despre cat de proaspat este pestele: acestia trebuie sa fie bombati, usor iesiti in afara, iar pupila sa fie neagra.
Cum se curata oasele? Daca intampini dificultati in a scoate oasele din carnea pestelui, atunci poti sa fii sigur ca l-ai cumparat proaspat. Pe de alta parte, daca iese mult prea usor, ar putea fi din cauza unui proces chimic natural, care inmoaie carne pestelui dupa ce acesta moare – semn ca pestele nu este proaspat.
Aflati amanunte de pe foodstory.ro.
Publicitate și alte recomandări video