Europa își întoarce fața spre Astrazeneca. Mai mulți premieri au anunțat că se vor vaccina cu serul englezesc

joi, 18 martie 2021, 22:27
1 MIN
 Europa își întoarce fața spre Astrazeneca. Mai mulți premieri au anunțat că se vor vaccina cu serul englezesc

Mai multe state au anunțat deja că reiau imunizarea cu vaccinul anti-Covid AstraZeneca, după ce au suspendat vaccinarea din cauza unor cazuri de tromboză la unele persoane vaccinate cu acest ser, liniștite fiind de rezultatele anchetei Agenției Europene a Medicamentului care arată că vaccinul britanic-suedez este ”sigur și eficient”.

UPDATE 21.12: Germania va relua vaccinarea cu AstraZeneca începând de vineri

UPDATE 21.10: Portugalia va relua folosirea serului AstraZeneca începând de luni

UPDATE 21.03: Norvegia și Suedia au anunțat joi că așteaptă înainte de o posibilă reluare a vaccinării cu vaccinul anti-Covid al AstraZeneca, declarat „sigur și eficient” de autoritatea de reglementare europeană, dar pus la îndoială de o echipă medicală norvegiană. (AFP)

Spunând „că ia act” de avizul Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Institutul Norvegian de Sănătate Publică a considerat că e „prematur să stabilească” și a indicat că își va da propria opinie „la sfârșitul săptămânii viitoare”.

UPDATE: 20. 43: Franța va relua vaccinarea începând de vineri, a anunțat premierul care se va vaccina vineri după-amiază cu acest ser.

UPDATE 20.30: Spania va relua folosirea vaccinului anti-Covid AstraZeneca de săptămâna viitoare, relatează ziarul El Pais, citând surse prezente la întâlnirea guvernului, scrie Reuters

Spania a anunțat joi seară că a fost covocat consiliul interregional pentru a evalua posibila reluare a vaccinării, în timp ce alte state au venit cu această decizie foarte rapid.

Firul integral al evenimentului, pe hotnews.rro

Comentarii