Mişcări de trupe în Liga I

Hagi l-a adus pe Rivaldinho

marți, 15 ianuarie 2019, 02:43
3 MIN
 Hagi l-a adus pe Rivaldinho

 

 

Brazilianul fost la Dinamo va juca în echipa Viitorului. Internaţionalul Stoian va debua în Liga I. Ruşii se bat pe capul lui Ţucudean

* Gică Hagi a anunţat că Viitorul l-a transferat pe Rivaldinho, fiul fostului star al fotbalului mondial Rivaldo. Brazilianul a mai jucat în Liga 1 la Dinamo, iar la trupa lui Hagi a ajuns după ce s-a despărţit de bulgarii de la Levski Sofia. "Am luat un fundaş central de picior stâng, care a jucat în primele două ligi în Olanda, a jucat la un nivel formativ la un club foarte mare, a fost şi căpitan de echipă, Bas Kuipers. Sperăm să ne ajute, să se adapteze la noi. L-am luat pe Eric pentrui că are calitate. Normal că ritmul este altul, îi trebuie timp să se obişnuiască, dar nu o să-l presăm, dar are personalitate şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Târcoveanu e tânăr, l-am luat şi pe Rivaldinho. încercăm să fim mai competitivi, dar am luat ca să avem şi alternative. Pot exista şi plecări, mai ales în această perioadă de transferuri", a spus Gică Hagi într-o conferinţă de presă.

* Patronul grupării FCSB, Gigi Becali, a declarat, luni, că a perfectat transferul lui Adrian Stoian de la Crotone, jucătorul urmând să se alăture marţi lotului pregătit de Mihai Teja în cantonamentul din Spania. Becali spune că în următoarea perioadă va mai aduce un atacant. Întrebat dacă intenţionează să îl transfere pe Dennis Man, Becali a afirmat că are o ofertă clară în valoare de 30 de milioane de euro: „Transferul lui Man este mai aproape ca oricând. Lumea zicea că eu sunt nebun când am spus că o să iau 30 de milioane pe Man, uite că nu sunt aşa nebun cum zice lumea. Pot să vă spun că am ofertă de 30 de milioane pentru el, mai multe nu pot să vă spun, nici dacă e din Anglia sau din altă parte”. Finanţatorul FCSB a precizat că are discuţii şi pentru vânzarea atacantului francez Harlem Gnohere. Mijlocaşul Adrian Stoian, în vârstă de 27 de ani, a mai evoulat în carieră pentru echipa U19 a grupării AS Roma, la Pescara, AS Roma, Bari, Chievo Verona, Genoa, Bari şi Crotone.

* Mircea Rednic nu se mai opreşte în privinţa transferurilor. Ultimul nume dat ca şi venit la Dinamo este Alexander Christovao (25 de ani). Angolezul evoluează pe postul de atacant şi a fost legitimat ultima dată la Zaglebie Sosnowiec, echipă din prima ligă poloneză. Dacă  testele medicale vor fi în regulă, fotbalistul va semna contractul şi va merge, cel mai probabil, în cantonamentul din Turcia. Alexander Christovao are dublă cetăţenie, olandeză şi angoleză. El a ales să joace pentru naţionala africană, pentru care a prins cinci meciuri şi a marcat un gol. Atacantul de 1.86 m a evoluat pentru FC Groningen, SC Cambuur (ambele din Olanda), Recreativo do Libolo, AS Aviaçao (Angola), FK Javor-Matis Ivanjica (Serbia) şi Zaglebie Sosnowiec (Polonia).

* Fundaşul central italian Adriano Russo a semnat cu FC Voluntari un contract pe o perioadă de 6 luni. Adrian Russo, în vârstă de 31 de ani, a mai evoluat în cariera sa pentru echipele: Siena, Massese, Colligiana, Vivo Equense, Perugia si Frosinone, unde a şi bifat 10 apariţii în Serie A. Russo este primul transfer al echipei FC Voluntari în această iarnă.

* George Ţucudean (27 de ani) poate pleca de la CFR Cluj în această perioadă de mercato. Golgeterul Ligii 1 din sezonul trecut se află pe lista echipelor Rubin Kazan şi FK Rostov. Suma cerută de ardeleni se învârte în jurul a 3 milioane de euro.  Agentul său, Arcadie Zaporojanu, a recunoscut interesul celor două cluburi din prima ligă din Rusia.  Declaraţia lui Zaporojanu vine să confirme afirmaţiile lui Daniel Stanciu, directorul sportiv al ardelenilor, care spunea că orice jucător este de vânzare, dacă vine o ofertă bună din punct de vedere financiar. Ţucudean a avut un sezon precedent foarte bun, în care a ieşit golgeterul Ligii 1, cu 12 goluri în 24 de meciuri. Atacantul născut la Arad îşi continuă forma bună în această stagiune, făcându-se remarcat cu 11 reuşite în 22 de partide, în toate competiţiile.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii