„În valul Delta am pierdut mai mulți copii decât în toate valurile precedente”

miercuri, 29 decembrie 2021, 23:36
1 MIN
 „În valul Delta am pierdut mai mulți copii decât în toate valurile precedente”

Cercetătorul Octavian Jurma a declarat că Omicron, noua variantă de coronavirus, îi afectează mai ales pe copii și tineri. Asta în condițiile în care, în România, valul Delta a făcut mai multe victime în rândul copiilor decât toate valurile precedente.

„Dacă ne uităm la datele care ne vin acum și din emisfera nordică, mare diferență față de emisfera sudică, unde în Africa de Sud e vară, putem trage concluzia că cea mai afectată categorie de Omicron sunt tinerii. Nu suntem pregătiți, nu am văzut în acest plan (cel prezentat de Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății), nu se vorbește despre acest aspect al infectărilor Omicron.

Noi am avut peste 500 de copii spitalizați în valul Delta, din care mai mult de 40 la ATI și au murit 23 de copii în valul 4, mai mult decât cei 18 care au murit în toate cele trei valuri precedente. Deci într-un singur val am pierdut mai mulți copii decât în toate valurile precedente.

Omicron se anunță de patru ori mai periculos pentru tineri, deci vom avea o creștere a numărului de spitalizări la toate categoriile de vârstă, dar, față de valul precedent, ne putem aștepta la de patru ori mai multe internări în rândul tinerilor”, a explicat Octavian Jurma.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii