Încă un pas spre atribuirea ultimului lot al Axei Iaşi-Suceava. Când vom circula pe aici?

marți, 20 aprilie 2021, 01:59
2 MIN
 Încă un pas spre atribuirea ultimului lot al Axei Iaşi-Suceava. Când vom circula pe aici?

Toate ofertele depuse pentru cei 40 km de la Belceşti până la ieşirea din judeţ au trecut de verificarea tehnică şi intră în evaluare financiară.

A fost depăşită încă o etapă în procedura de atribuire a contractului de execuţie a lucrărilor pe al treilea segment din judeţ al Axei rutiere strategice Iaşi-Suceava. La evaluarea din punct de vedere tehnic, finalizată vineri, toate cele nouă oferte depuse s-au calificat pentru a doua rundă importantă, evaluarea financiară. Pe platforma electronică de achiziţii publice, finalizarea ei este prevăzută pentru data de 18 iunie, aşa cum a fost stabilită iniţial, la debutul procedurii. Licitaţia a fost relansată pe 1 decembrie, la o valoare estimată a lucrărilor de 96,1 milioane de lei. Este aceeaşi sumă de pornire ca la prima procedură, anulată, când au fost înregistrate doar 3 oferte. Atunci, unul dintre ofertanţi a reuşit prin contestaţii să-i scoată din cursă pe ceilalţi doi. Tustrei se regăsesc şi în procedura relansată.

Au depus oferte sau declaraţii de participare: Alpenside (care şi-a adjudecat şi primele două loturi din Axă) şi Danlin XXL, ofertanţi unici, precum şi asocierile conduse de Mavgo Holding, Daroconstruct, Conest, Autotehnorom (care a câştigat licitaţiile pentru cele două loturi din Suceava), Con Ted Company, Deliver Lex Trans şi Eky Route.

Anunţarea câştigătorului urmează să fie făcută cel mai târziu în iulie. La fel ca toate celelalte loturi, termenul de execuţie este de 2 ani.

Cititi si: Concurenţă mare pe Lotul 3 al Axei Iaşi-Suceava : nouă oferte pentru un contract de 96 de milioane

Proiectul Axei Iaşi-Suceava a fost iniţiat în 2014 de cei doi preşedinţi de atunci ai Consiliilor Judeţene. Finanţarea europeană a fost acordată trei ani mai târziu, iar licitaţiile au fost lansate în 2019. Nicio ofertă nu a fost depusă atunci, nici pentru cele trei loturi ieşene, nici pentru cele două din judeţul vecin. După o suplimentare a fondurilor cu 40 la sută, au apărut şi ofertanţii: 4 loturi au fost adjudecate şi exact cel din mijloc a mai rămas de atribuit. Este vorba de un traseu lung de 40,6 km: Belceşti-Scobinţi-Sireţel-Lespezi-limita judeţului Suceava.

De la un capăt la celălalt, Axa Iaşi-Suceava are 167,61 km, din care 91,77 km sunt pe teritoriul judeţului Iaşi.

Cititi si: Axa rutieră Iaşi-Suceava lasă drumurile fără copaci pe margine. Lemnul, vândut

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii