Jos pălăria, Mister Dan!

joi, 15 august 2019, 01:43
5 MIN
 Jos pălăria, Mister Dan!

Celtic Glasgow – CFR Cluj 3-4 (0-1), în turul III preliminar al Ligii Campionilor, după 1-1 la Cluj. Elevii lui Dan Petrescu vor juca în play-off cu Slavia Praga şi sunt siguri că vor evolua în grupele unei competiţii europene

 

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor după o dublă manşă de „foc” în faţa scoţienilor de la Celtic Glasgow. În retur, ardelenii au câştigat pe terenul echipei pregătite de Neil Lennon, scor 4-3, scor general 5-4. CFR Cluj a deschis tabela de marcaj pe stadionul „Celtic Park” din Glasgow. În minutul 27, Omrani a centrat în careu, Deac a câştigat duelul aerian cu McGregor şi a reluat cu capul. Mingea a lovit bara şi a intrat în plasa porţii lui Bain. În repriza a doua, scoţienii au restabilit egalitatea în minutul 51. Deac a scăpat pe contraatac, a încercat să trimită către Omrani, care a pierdut balonul şi gazdele au atacat. Mingea a ajuns în careu la James Forrest, omul care a înscris şi în tur în poarta clujenilor, şi acesta tras cu exteriorul din careu şi a punctat pentru 1-1. 10 minute mai târziu, Elhamed a trimis în careu, Burcă a şutat în Luis Aurelio şi mingea a ajuns la Edouard, aflat în poziţie ideală. Francezul nu a iertat din interiorul careului şi l-a executat pe Arlauskis. Băieţii lui Dan Petrescu au primit un penalty, la henţul făcut de Brown, iar în minutul 73 Omrani a transformat de la punctul cu var. Bucuria ardelenilor nu a durat prea mult, Edouard a pasat în careu către Christie, iar acesta l-a executat pe Arlauskis din interiorul careului de şase metri şi Celtic a dus scorul la 3-2. În minutul 80, Păun a tras puternic spre poartă, Bain a respins, dar mingea a ajuns perfect la Omrani care a reluat din alunecare şi a trimis în plasa porţii lui Bain. În ultimele secunde ale partidei, CFR Cluj nu s-a lăsat, iar Ţucudean a punctat cu o execuţie preternţioasă, stabilind scorul final 4-3. Au jucat echipele:

Celtic: Bain – Elhamed, Ajer, Simunovic – McGregor, Brown(’88 – Bayo), Ntcham (’83 – Griffiths), Forrest – Christie, Edouard, M. Johnsto (’75 – Morgan). Antrenor: Neil Lennon

CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio (’78 – Păun) – Deac, Rondon (’46Ţucudean), Omrani (’84 – Mureşan). Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: Andris Treimanis (Letonia)

CFR Cluj e la două meciuri de grupele Ligii Campionilor, iar în faţa ardelenilor a ieşit campioana Cehiei, Slavia Prag, echipă la care joacă românii Nicuşor Stanciu şi Alexandruu Băluţă. Meciul tur va avea loc marţi, 20 august, la Cluj. Returul e programat pentru miercuri, 28 august. Ambele jocuri vor avea loc de la ora 22:00, ora României. Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor are loc pe 29 august, la Monaco. Prima etapă din noul sezon al UCL va avea loc pe 17 şi 18 septembrie. Dacă va fi eliminată de Slavia Praga, CFR Cluj va continua în grupele Europa League.

 

Cuvântul antrenorilor

Neil Lennon: „În prima repriză nu am avut tempo, am fost pasivi. Nu am fost agresivi şi nu am reuşit să oprim jocul lor. Apoi am revenit, în partea a doua, am condus de două ori, dar ei au revenit de fiecare dată. Am avut destule şase de a câştiga, dar am irosit 45 de minute. Este o mare dezamăgire pentru noi toţi. Vom accepta toate criticile, din partea presei, dar şi a suporterilor noştri. Trebuie să ne regrupăm şi să fim sigur că ne calificăm în grupele Ligii Europa”

Dan Petrescu: „Suntem fericiţi şi mândri că am reprezentat România cu cinste. Sunt mulţumiţi că am închis gura celor care au spus că nu am luat pe merit campionatele luate, dar am demonstrat că suntem cea mai bună echipă din România. După victoria asta mulţi nu o să mai aibă ce să zică. Jucătorii mei sunt senzaţionali şi azi le-am spus că dacă ne apărăm, nu avem nicio şansă. E un grup extraordinar, aici face antrenorul echipa. Am ales jucători buni, cu entuziasm, nu neapărat cei mai tehnici”.

 

Cresc coeficienţii

Dincolo de performanţa sportivă şi bonusul financiar asigurat deja de CFR Cluj, ardelenii şi-au trecut deja în cont” patru puncte în clasamentul coeficienţilor UEFA, graţie celor trei victorii şi două remize obţinute până acum în preliminarii. Astfel, CFR Cluj are şanse mari să urce vertiginos în clasamentul coeficienţilor UEFA, unde acum ocupă o poziţie deloc spectaculoasă: locul 182. Trupa lui Dan Petrescu mai are asigurate minim opt meciuri în Europa în acest sezon (dubla cu Slavia din play-off şi cele şase meciuri din faza grupelor, fie că vorbim despre Europa League sau Champions League). Punctele aduse de CFR ajută România să se claseze în acest moment pe locul V în topul coeficienţilor UEFA, poziţie ce va fi însă practic imposibil de menţinut pe tot parcursul sezonului. Reprezentantele Ligii 1 (CFR, FCSB, Craiova şi Viitorul) beneficiază de pe urma faptului că au intrat în cursă în primele tururi preliminare şi au obţinut deja nouă victorii şi cinci remize. 2,875 puncte a strâns România în acest sezon în clasamentul coeficienţilor, fiind plasată peste Anglia, Spania sau Italia (toate au câte 2,714).

Rezultatele zilei de marţi în Liga Campionilor

Turul III preliminar, manşa a doua (în paranteză, rezultatele din tur): Qarabag (Azerbaidjan) – Apoel Nikosia 0-2 (2-1); Ajax Amsterdam – PAOK Salonic 3-2 (2-2); Ferencvaros Budapesta – Dinamo Zagreb 0-4 (1-1); Dinamo Kiev – Club Bruges 3-3 (0-1); FC Copenhaga – Crvena Zvezda Belgrad 1-1 (1-1) – lovituri de departajare; FC Porto – FK Krasnodar 2-3 (1-0); Olympiakos Pireu – Istanbul BB 2-0 (1-0); Linzer ASK – FC Basel 3-1 (2-1); Rosenborg Trondheim – NK Maribor 3-1 (3-1).

foto: AGERPRES

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii