LIVE: Consilierii locali au pe masă astăzi aproape 40 de proiecte de hotărâre. Vezi aici ce decizii vor lua!

miercuri, 29 decembrie 2021, 10:10
3 MIN
 LIVE: Consilierii locali au pe masă astăzi aproape 40 de proiecte de hotărâre. Vezi aici ce decizii vor lua!

Consilierii locali se reunesc astăzi în ultima şedinţă ordinară din acest an. Pe ordinea de zi au fost incluse aproape 40 de proiecte de hotărâre. Unul dintre cele mai controversate rămâne cel de extindere a Penitenciarului Iaşi în Copou, pe terenul liber spre str. Fagului: planul urbanistic presupune dublarea suprafeţei construite cu noi pavilioane de detenţie, în total urmând a fi amenajate 600 de locuri moderne pentru deţinuţi. 

UPDATE (11:22) – După o pauză de circa 10 minute, consilierii PSD şi USR au revenit în sala de şedinţă. În semn de protest faţă de decizia de a muta sesiunea de interpelări la finalul şedinţei, consilierii PSD poartă o banderolă albă în plen. „Eu şi colegii social democraţi am decis să protestăm faţă de modul în care primarul şi consilierii care îl susţin pe primar au decis să trateze problemele cu care se confruntă ieşenii. Ţinem însă să fim prezenţi şi să ne spunem punctul de vedere cu privire la proiectele care afectează într-un fel sau altul comunitatea locală. De aceea, la şedinţa de astăzi vom purta o banderolă albă pe mână!”, a comentat liderul de grup al PSD, Bogdan Balanişcu.

UPDATE – Proiectul privind extinderea Penitenciarului în Copou a fost scos de pe ordinea zi a Consiliului Local, în urma unei propuneri a liberalilor. „Considerăm că acest proiect necesită o analiză aprofundată, iar discutarea lui acum poate fi pripită”, a declarat, în debutul ședinței, liderul de grup al consilierilor PNL Ciprian Bostan. De asemenea, liberalul a propus constituirea unei comisii formată din consilierii locali care să înceapă o discuție cu Ministerul Justiției pentru relocarea Penitenciarului din Copou. Amintim că, ieri, a fost inițiată o petiție în mediul online care, în mai puțin de o zi, a strâns peste 600 de semnături. Pe de altă parte, ședința CL a început cu scandal: consilierii PSD și USR au părăsit sala, nemulțumiți de faptul că liberalii au impus ca sesiunea de interpelări să aibă loc după votarea proiectelor de hotărâre. Tradițional, această sesiune are loc înainte de dezbaterea proiectelor.

TEXT INITIAL: De asemenea, tariful pentru colectarea deşeurilor la Iaşi va creşte de la începutul anului 2022. Consilierii locali au astăzi în dezbatere proiectul care prevede, în medie, o creştere de peste 11%. Noile tarife pe care le va plăti populaţia lunar în funcţie de numărul de persoane dintr-o gospodărie sunt următoarele: 20 lei (o persoană), 34 lei (două persoane), 47 lei (trei persoane), 57 lei (patru persoane) şi 64 lei (cel puţin cinci persoane). În cazul clienţilor Salubris care asigură precolectarea separată a deşeurilor, tariful lunar scade cu peste 20%.

Un alt proiect de hotărâre face referire la acordarea titlului de cetăţean de onoare profesorului Paul Zamfir, director al Clubului Salariaţilor CFR Iaşi în ultimii 45 de ani.

Citiţi si: Consilierii decid azi extinderea Penitenciarului, în timp ce pe internet se strâng semnături împotriva proiectului

Cititi si: Se scumpeşte gunoiul cu 11 la sută la Iaşi: între 20 şi 64 lei pe lună

Cititi si: Palatul Oştirii din Copou va avea un ceas de turn cu însemn heraldic

Cititi si: Primăria primeşte un imobil de 1.500 mp construit în curtea unui spital

Cititi si: Brikston va investi un milion de lei pentru a amenaja domeniul public de lângă fabrică

Cititi si: Iaşul donează trei autogunoiere Primăriei Cahul fabricate în 2009

Comentarii