De Sănătate

Punem punctul pe știi

Managerul de la Spitalul de Infecţioase: Valul 4 vine mai repede decât este prognozat

miercuri, 21 iulie 2021, 01:59
2 MIN
 Managerul de la Spitalul de Infecţioase: Valul 4 vine mai repede decât este prognozat

Momentan lucrurile par în regulă: „În acest moment, nu mai avem niciun pacient internat pe secţia ATI Covid“, spune dr. Florin Roşu.

Secţia ATI Covid a Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva a intrat într-un proces de dezinfecţie totală, după ce ultimul bolnav internat a fost trecut în salonul pentru forme medii spre severe de boală.

„În acest moment, nu mai avem niciun pacient internat pe secţia ATI Covid. Secţia a intrat în dezinfecţie. Asta nu înseamnă însă că pandemia a luat sfârşit. După cum arată evoluţia infecţiei cu tulpina Delta, valul patru va veni mai repede decât era prognozat. Totul depinde acum de vaccinare şi adresabilitatea populaţiei la imunizare. Oricum, noi suntem pregătiţi pentru acest val patru, circuitele în spital pot fi reluate oricând“, a declarat Florin Roşu, managerul spitalului.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 13 paturi, dintre care unul este la ATI. Singurul pacient COVID 19 internat la Terapie Intensivă este la Paşcani.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.477 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 6 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). Dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore nu s-au efectuat externări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 385.360 de vaccinări. Din acest număr de persoane vaccinate, 203.059 au fost vaccinate cu doza I şi 182.301 cu doza II. Pe data de 19 iulie au fost vaccinate 674 de persoane. Menţionăm că 454 de persoane au primit doza I şi 220 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 14.067 de vaccinari, 223 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore.

Comentarii