Maria Simionescu, în amintirea celor care au cunoscut-o cât a lucrat la finanțele județului

miercuri, 07 aprilie 2021, 01:58
1 MIN
 Maria Simionescu, în amintirea celor care au cunoscut-o cât a lucrat la finanțele județului

Un foarte apreciat director, care a condus timp de 20 de ani departamentele economico-financiare a trei importante instituţii ieşene, a încheiat un ultim bilanţ: cel al vieţii sale.

 Maria Simionescu a fost remarcată de preşedintele Consiliului Judeţean Lucian Flaişer. Când a preluat şefia CJ, Flaişer a promovat-o la conducerea Direcţiei Economice a administraţiei judeţului. Cei doi au făcut echipă în cele două mandate în care Lucian Flaişer a fost preşedinte, respectiv în perioada 2000-2008. Victor Chirilă, pe atunci primarul comunei Bârnova, şi-o aminteşte cum explica de fiecare dată cu răbdare, clar şi precis, oricui cerea lămuriri despre orice în vastul domeniu al finanţelor publice. „Mai târziu, la reuniunile membrilor (primarilor, n.r.) Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă Canal, venea cu prezentări grafice ca un profesor în faţa elevilor”, ne-a povestit fostul vicepreşedinte al CJ.

De la CJ, Maria Simionescu a plecat la Primăria Iaşi, unde a condus Direcţia Finanţelor Publice Locale. „Un om calm, blând şi înţelegător”, a descris-o, la rândul lui, Marius Dangă, viceprimar la acea vreme.

În 2016, a ocupat prin concurs funcţia de director economic al Apavital. Însă trei ani mai târziu a trebuit să renunţe la activitatea profesională, ca să înfrunte o boală nemiloasă. Cu două zile în urmă, Maria Simionescu a obosit să mai lupte.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii