Morgile din zona provinciei Luhansk sunt pline

marți, 12 aprilie 2022, 20:42
2 MIN
 Morgile din zona provinciei Luhansk sunt pline

Şeful administraţiei militare regionale din provincia Luhansk, Serhii Haidai, a spus că morgile din mai multe oraşe sunt acum pline, relatează CNN. Cadavre se află şi în subsoluri din regiune, a spus Haidai pe contul său de Telegram. În pauzele dintre bombardamente, acestea erau adunate de voluntari şi îngropate în „locuri noi desemnate”, deoarece accesul la cimitire era imposibil.

Zona din jurul Sievierodoneţk, care s-a confruntat cu bombardamente persistente de săptămâni întregi, este cea mai grav afectată. „La Sievierodoneţk, administraţia militară regională a organizat un nou loc de înmormântare într-un loc relativ sigur. Gropile sunt săpate cu un tractor şi mormintele sunt trecute în registru. Fiecare persoană decedată sau omorâtă este înmormântată natural într-un mormânt separat, pe parcursul celor 48 de zile ale războiului – aproximativ 400 de înmormântări”, a spus el.

„Un nou loc de înmormântare a fost organizat şi la Lisichansk”, a adăugat Haidai. „Morţii şi ucişii sunt îngropaţi în morminte comune”. "Situaţia este dificilă la Popasna şi Rubijne. Din cauza ocupării parţiale a oraşelor de către ruşi, scoaterea cadavrelor este imposibilă, înmormântările sunt efectuate chiar de rezidenţi în curţile zonelor rezidenţiale", a adăugat el.

„Din cauza bombardamentelor, în anumite zone, cadavrele rămân întinse pe străzi”, a spus Haidai. El a spus că peste 300 de persoane au fost evacuate din regiunea Luhansk marţi, dar „aproximativ 90.000 de persoane rămân încă în adăposturile antiaeriene din comunităţile din regiune. În fiecare zi îi îndemnăm să plece”.

El a spus că atacul asupra gării Kramatorsk de săptămâna trecută a descurajat oamenii să încerce să evacueze zona. Guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kyrylenko, spune că datele preliminare arată că doar în Mariupol au fost ucişi peste 20.000 de oameni de la începutul invaziei.

„Situaţia de la Mariupol face dificil să comentăm cu privire la numărul victimelor, oraşul este sub asediu şi blocat”, a declarat Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare regionale Doneţk, pentru CNN. „În prezent, discutăm despre 20.000 până la 22.000 de oameni morţi în Mariupol”, scrie CNN.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii