De Sănătate

Punem punctul pe știi

Numărul cazurilor de COVID creşte de la o zi la alta la Iași. Date recente

luni, 26 iulie 2021, 01:58
1 MIN
 Numărul cazurilor de COVID creşte de la o zi la alta la Iași. Date recente

17 noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2 la Iaşi în acest weekend. Se observă în continuare tendinţa de creştere a numărului de noi infectări cu noul coronavirus. Dacă în ultimele două săptămâni, media zilnică era de 2-3 noi cazuri, în ultimele zile media a ajuns la 5-6. Incidenţa la nivelul municipiului Iaşi se menţine în continuare la 0,03 noi infecţii la mia de locuitori. În ultimele 48 de ore, la Iaşi, nu s-au înregistrat decese în rândul pacienţilor confirmaţi cu COVID 19.

Din punctul de vedere al gradului de ocupare a paturilor, ieri, erau ocupate 18 paturi, dintre care patru la ATI, respectiv, trei la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ şi unul la Spitalul Municipal Paşcani. Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmati pozitiv cu COVID-19.

În cadrul campaniei de vaccinare se constată aceeaşi scădere a numărului de persoane imunizate în weekend. Astfel, dacă vineri, 23 iulie, au fost vaccinate 802 persoane, dintre care 462 au primit prima doză, sâmbătă, 24 iulie, au fost vaccinate 470 de persoane, dintre care 227 cu prima doză. În cele două zile menţionate, 300 de ieşeni au primit doza unică a vaccinului Johnson&Johnson.

Comentarii