O elevă eminentă de 12 ani din Iaşi, salvată în urma unei operaţii pe creier

miercuri, 05 mai 2021, 20:45
2 MIN
 O elevă eminentă de 12 ani din Iaşi, salvată în urma unei operaţii pe creier

O elevă de 12 de ani a fost operată cu succes la Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi. Fata, cu rezultate foarte bune la învăţătură, s-a prezentat la spital cu dureri de cap agresive, dar şi vărsături. În urma investigaţiilor s-a stabilit că suferea de o tumoră cerebrală destul de rară. Mai jos redăm postarea spitalului integral.

“Specialiştii neurochirurgi ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi au reuşit să salveze viaţa unei fetiţe de doar 12 ani din judeţul Botoşani. Copilul a ajuns în unitatea de primi urgenţă în stare gravă, neurochirurgii descoperind o tumoră cerebrală extrem de rară.

“Fetiţa de 12 ani a ajuns în stare gravă în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi cu dureri de cap agresive, dar şi vărsături.

Pacientei i s-au efectuat toate investigaţiile necesare, iar în urma analizelor făcute am descoperit o tumoră cerebrală destul de rară care în termini medicali se numeşte ependimom.

Tot în termini medicali, în urma CT-ului efectuat în urgenţă a fost vizibilă o leziune expansiva la nivelul ventriculului III ce blochează calea de scurgere a LCR-ului, iar în urma RMN-ului cranio-cerebral efectuat cu contrast am descoperit că este vorba despre un ependimom.

Am fost nevoiţi ca după trei zile de la stabilizarea fetiţei să intervenim chirurgical pentru a-i extirpa tumora cerebrală. Tumora cerebrală de tip ependimom este una extrem de rară, frecventă în rândul copiilor şi care se manifestă cu dureri agresive de cap, vărsături, tulburări de echilibru.

Operaţia a durat câteva ore şi fost un real succes. Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi este un spital extrem de bine dotat cu tehnologie de top. Investiţiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanţă şi-au dovedit eficienţa în salvarea de vieţi omeneşti, iar performanţa este astăzi o normalitate. Vorbim şi despre o echipă medicală de profeşionişti care au ajuns la maturitate de a trata şi salva vieţi.

Spitalul de Neurochirurgie Iaşi este o poveste, în primul rând, despre şi pentru oameni. Unul dintre principiile majore promovate în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi este respectul faţă de fiinţa umană, din toate punctele de vedere.” a declarat Doctor în Neurochirurgie, Şef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi.

Echipa medicală:  Şef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirug; Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI; Specialist neurochirurgie: dr. Daniel ROTARIU; Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN; As. Instrumentist: Elena LUTIC; Bioinginer: Vlad DAFINESCU; Anestezist: dr. Nina STRATICIUC; Asistentă: Petronela GALEŞ“, se arată pe pagina pe Facebook a spitalului „Prof. Dr. N. Oblu”.

Cititi si: Studentă de 19 ani, salvată din comă profundă după ce a fost operată de urgenţă pe creier la Iaşi

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii