Pesedizare până la capăt la Aeroport: fostul manager, scos şi din CA

După înlocuirea sa controversată la conducerea regiei, lui Alexandru Anghel i se pregăteşte şi revocarea din CA.

vineri, 22 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Pesedizare până la capăt la Aeroport: fostul manager, scos şi din CA

Ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean programată pentru săptămâna viitoare abundă în proiecte de instalări şi revocări din funcţii şi mandate. Unele proiecte sunt dintre cele amânate la şedinţa trecută, când consilierii opoziţiei au prins pe picior greşit tabăra adversă şi au respins iniţiativele înregistrate cu mai puţin de cinci zile înainte de şedinţă.

Capul de afiş al ordinii de zi – care, până ieri, avea deja 44 de puncte – este propunerea de revocare a lui Alexandru Anghel din Consiliul de Administraţie al Aeroportului. De data aceasta, conducerile şi serviciile administrative al CJ şi RA Aeroportul s-au întrecut pe ele însele în argumentarea şi supramotivarea propunerii de revocare din funcţie a fostului director general al Aero­portului – care mai deţine acum doar acest mandat din Consiliul de Administraţie. Până şi renunţarea lui Cătălin Bulgariu la locul său din CA, ca urmare a câştigării în mod discutabil a şefiei Aeroportului, va fi supusă votului consilierilor abia spre sfârşitul şedinţei. Amintim că în Consiliul de Administraţie sunt numai şase membri în loc de şapte, pentru că Ministerul de Finanţe încă n-a apucat să-şi desemneze reprezentantul. Cu şase membri, dintre care cinci votează întotdeauna în bloc, reprezentativitatea este mai mare decât dacă ar fi număraţi doar patru, adică fără Bulgariu.

Lui Alexandru Anghel i se reproşează că nu a participat la unele şedinţe ale CA sau că nu a rămas până la sfârşitul dezbaterilor, că nu a întocmit diverse rapoarte, dar mai ales că s-a adresat instanţei după ce a fost „suspendat“, apoi i s-a interzis pus şi simplu accesul pe Aeroport, pentru ca în final să-i fie revocat mandatul de director general. Relaţia lui Anghel cu presa este un alt motiv invocat în propunerea de excludere din CA, în condiţiile în care comunicarea Aeroportului cu mass-media se rezumă, de regulă, doar la anunţarea volumului lunar de trafic şi la lansarea (nu şi suspendarea) unor curse.

Spre deosebire de „dosarul“ lui Anghel, care însumează 28 de pagini – între care şi un cod de etică al administratorului de aerogară – cererea lui Cătălin Bulgariu de renunţare la mandatul său din CA numără doar cinci pagini. Lipseşte, de exemplu, planul de management pe care noul director l-a promis încă de la şedinţa de luna trecută a CJ. Bulgariu condiţionase atunci demisia din CA de aprobarea acestui plan. Plan de management există la susţinerea unui alt proiect, cel de numire a lui Dan Doboş în funcţia de manager al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi“. În fine, un alt proiect prevede suspendarea contractului de management al lui Traian Mocanu şi numirea unui manager interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici“.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii