Primavara aduce o poveste patimasa cu fiecare buchet de lalele oferit (P)

miercuri, 29 martie 2023, 14:27
3 MIN
 Primavara aduce o poveste patimasa cu fiecare buchet de lalele oferit (P)

Florile sunt cei mai expresivi mesageri. Pot exprima fara niciun cuvant dragostea, aprecierea, prietenia, recunostinta si loialitatea, facandu-se intelese cu usurinta. Orice ocazie deosebita este insotita de acesti minunati vestitori florali. Practic, nu exista sarbatoare, aniversare sau eveniment important fara flori.

Primavara vine in acest sens cu numeroase splendori colorate si inmiresmate, oferind o plaja bogata de optiuni atunci cand esti in cautarea unui aranjament cu care sa surprinzi pe cineva drag. Cu un buchet lalele, de pilda, vei crea garantat o poveste incununata de succes. Frumusetea si stralucirea unica a acestor flori au intotdeauna un efect irezistibil asupra celor care sunt rasfatate cu aceste minunatii ale naturii.

Legende cu parfum persan

Lalelele sunt recunoscute pentru culorile vibrante, solare si indraznete. Forma lor de turban i-a inspirat pe persani, cei de la care se trag originile acestor flori, sa le dea aceasta denumire distinctiva. Desi isi au radacinile in Asia Centrala, au devenit extrem de populare in Turcia, dupa care au cucerit iremediabil Olanda, denumita in prezent si Tara Lalelelor. Rezervate initial familiilor regale si persoanelor foarte instarite, acestea si-au croit in timp drum spre casa fiecarui iubitor de culoare si parfum floral.

Mesajul unui buchet de lalele este frecvent asociat cu "dragostea perfecta". Folclorul persan si cel turcesc sustin aceasta simbolistica prin eroi si eroine ce traiesc iubirea pura, Farhad si Shirin fiind doua exemple epice elocvente. Asadar, daca vrei sa faci o declaratie de dragoste autentica, prin care sa iesi in evidenta cu un aranjament floral cu totul deosebit, lalelele sunt cele mai potrivite pentru a transmite un mesaj de la suflet la suflet.

De altfel, tot persanii au facut o legatura subtila intre forma de inima a partii centrale a acestei flori, respectiv pistilul, si feminitatea, candoarea si puritatea. Atat de mult si-au lasat amprenta aceste splendori asupra culturii persane, incat poeti renumiti le-au dedicat versuri cu un puternic mesaj emotional ce a traversat timpul si a cucerit generatii la rand de indragostiti patimasi.

Semnificatii profunde si povesti de succes

Iata, asadar, ca nu doar trandafirii sunt solii iubirii, ci si lalelele. Un buchet de lalele are semnificatii puternice atasate, una dintre cele mai evidente fiind dragostea eterna. Firele cu petale rosii indica sentimentele profunde, loialitatea si o relatie de durata, iar cele roz simbolizeaza fericirea, increderea si optimismul.

Galbenul reprezinta fericirea, gandurile vesele, inspiratia, motivatia si sentimentul de implinire, tocmai de aceea un aranjament floral in aceasta nuanta este o idee incantatoare atunci cand vrei sa aduci o raza de soare in viata cuiva. De asemenea, daca intentionezi sa repari o greseala facuta fata de cineva drag sau sa spui "imi pare rau" intr-o maniera delicata, un buchet de lalele albe este perfect pentru a transmite acest mesaj.

Fiind printre primele flori care infloresc primavara, acestea sunt considerate si un simbol al renasterii si al unui nou inceput, motiv pentru care sunt un cadou excelent pentru oricine s-a mutat de curand intr-o casa noua, a inceput un proiect sau o afacere, sau s-a angajat la un loc nou de munca. Un aranjament de culoarea mov este cel mai recomandat pentru astfel de ocazii, nuanta fiind reprezentativa pentru casele regale, bogatie, prosperitate si succes.

Un buchet lalele vine, asadar, cu o istorie bogata si o multime de semnificatii. Daruieste-l celor pentru care ai sentimente profunde si scrie o poveste patimasa in stilul tau propriu!

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii