Pro România întoarce spatele lui Tăriceanu și PSD. Va avea candidat propriu la prezidențiale

marți, 16 iulie 2019, 11:21
2 MIN
 Pro România întoarce spatele lui Tăriceanu și PSD. Va avea candidat propriu la prezidențiale

Pro România renunță la ideea unui candidat comun cu ALDE și PSD. Țuțuianu: ”Trebuie să stăm pe propriile picioare” Vicepreşedintele Pro România, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că Pro România trebuie să desemneze candidat propriu la prezidenţiale.

Declarația lui Țuțuianu vine la numai o zi după ce tot el afirma că o candidatură susținută în comun de PSD. ALDE și Pro România, eventual a Gabrielei Firea, ca independent, ar avea șanse mari de succes. Vicepreședintele Pro România susține că proiectul a devenit caduc după deciziile luate ieri de PSD și ALDE care au anunțat că vor să aibă candidați proprii. ”Ideea unei alianţe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieţii politice din România, o asemenea alianţă ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitaţi-vă cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti. Nu îşi pune problema să câştige prezidenţialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu PSD. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (luni n.r.), ne arată că o asemenea alianţă nu este posibilă”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

În aceste condiții, Pro România nu are altă variantă decât să nominalizeze un candidat propriu, acesta fiind, cel mai probabil, Sorin Câmpeanu, fost ministru al Educației. O altă variantă luată în calcul în partid este Corina Crețu, fost comisar european pentru Politică Regională ”Ceea trebuie să facă Pro România este să stea pe propriile picioare, să desemnăm un candidat propriu într-un termen cât mai scurt. Noi ne propusesem luna septembrie, dar evoluţiile sunt foarte rapide şi probabil va trebui să decidem ceva mai devreme şi să ne propunem să facem un scor care să ne revalideze în ochii electoratului român”, a conchis fostul ministru al Apărării.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii