Producţia de prune a scăzut, dar e un an bun pentru amatorii de bere cu lămâie!

marți, 07 septembrie 2021, 13:07
2 MIN

* E deja toamnă, aşadar venim cu ştiri fierbinţi din locurile în care vrednicii lucrători ai ogoarelor pregătesc belşugul lunilor care vor urma. Avem o primă veste bună tocmai din frumoasa localitate Puturoşi, unde, după cum a declarat domnul edil, în această toamnă sunt mult mai multe vinete decât în anii precedenţi. Corespondentul nostru la faţa locului ne-a explicat că, totuşi, este vorba despre o confuzie: din câte se pare, în urmă cu câteva zile, nevestele bărbaţilor din Puturoşi au decis să le ascundă sticlele şi bidoanele, ca să se trezească din starea de chercheleală şi să se apuce de treabă, iar a doua zi toate doamnele respective erau vinete sub ochi şi pe fese.

* Deoarece zilele reci nu vor întârzia, mai mulţi patroni de societăţi comerciale care se ocupă cu producerea băuturilor spirtoase s-au gândit să ofere lucrătorilor din livezi condiţii cât mai bune de muncă, aşadar au comandat zeci de pufoaice călduroase şi foarte groase; lăudat de noi pentru această iniţiativă menită a uşura munca zilierilor, unul dintre patroni a râs preţ de jumătate de oră.

* Sătenii din Consumatori se laudă că muncesc atât de mult şi de spornic în fiecare zi, încât rezultatele se pot vedea cu ochiul liber, seară de seară: "Deja de pe la orele 15 se vede belşugul din localitatea noastră, se vede că, faţă de dimineaţa aceleiaşi zile, recolta a devenit dublă, că avem de două ori mai multe roade ale pământului în hambare şi de două ori mai multe animale în gospodării!" ne povesteşte, mândru, un localnic. Soţia domnului primar ne-a şoptit că, de fapt, nu-i vorba despre creşterea de două ori a producţiei, de dimineaţa până seara, ci despre faptul că după o anumită oră toţi sătenii, în frunte cu distinsul său soţ, se cherchelesc şi încep să vadă dublu.

* Harnicii agricultori din Mahmuri, care se ocupă dintotdeauna cu culegerea şi, mai ales, cu valorificarea prunelor, recunosc că, în acest an, producţia de prune este cu mult sub aşteptările lor şi ale clienţilor lor tradiţionali, dar încearcă, totodată, să vadă şi partea bună a lucrurilor: "La cum se prezintă situaţia, amatorii de produse obţinute din prune vor fi dezamăgiţi, asta aşa este, dar avem veşti minunate pentru iubitorii de bere cu lămâie!" ne povesteşte unul dintre localnici.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii