Proiectul de extindere a IRO poate fi finanţat cu bani europeni

marți, 16 aprilie 2019, 01:49
1 MIN
 Proiectul de extindere a IRO poate fi finanţat cu bani europeni

Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO) este cu un pas mai aproape de extinderea ambulatoriului. Proiectul depus de către spital şi Consiliul Local Iaşi (CJ), în subordinea căruia se află unitatea medicală, spre finanţare la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est a fost declarat eligibil.

Acesta va intra în etapa de evaluare şi selecţie, cea tehnică şi financiară.

Proiectul presupune extinderea actualului ambulatoriu prin realizarea unei construc­ţii cu două niveluri, creşterea numărului specialităţilor medicale la care vor avea acces pa­cienţii, achiziţionarea a 26 de paturi sau foto­lii pentru pacienţii care necesită tratament chimioterapeutic şi a 51 de echipamente me­di­ca­le şi mobilier specific.

„Din cauza creş­terii adresabilităţii din ultimii ani, spaţiul a devenit insuficient pentru cerinţele unei astfel de secţii. Zilnic, în cadrul ambulatoriului se prezintă peste 100 de pacienţi, trei sferturi dintre aceştia necesitând administrarea tratamentului, restul fiind internaţi pentru intervenţii medicale. Odată cu noile dotări, timpul de aşteptare va fi redus“, arată o comunicare a CJ Iaşi.

În prezent, actualul ambulatoriu are opt cabinetele medicale, fiind dat în folosinţă la începutul lui 2018. IRO Iaşi are în prezent 300 de paturi şi se ocupă de pacienţii din toată zona Moldovei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii