Advertorial (P)

PSD, singurul partid care a luat măsuri împotriva mafiei lemnului

luni, 28 octombrie 2019, 11:40
2 MIN
 PSD, singurul partid care a luat măsuri împotriva mafiei lemnului

PSD este singurul partid care a luat masuri concrete, cu efecte semnificative,  împotriva tăierilor ilegale din pădurile României și pentru protecția lucrătorilor silvici.

1. O măsură foarte importantă a fost introducerea în sistemul 112 și a transportului de lemn. Astfel, organele de poliție și personalul silvic nu mai pot fi complici cu cei care au distrus atâta vreme pădurile țării. Procedura e simplă. Oricine vrea să verifice legalitatea unui transport de lemn (cu atelaje, camioane etc), poate suna la 112. Iar Poliția este obligată să intervină.

2. O altă decizie adoptată de PSD, extrem de importantă, este înființarea Radarului Pădurilor, măsură care împiedică transportul și achiziția de lemn tăiat ilegal. Datorită acestei măsuri, România a devenit din exportator de buștean, importator de buștean. Am ajuns să exportăm doar 0,3 milioane mc/an și să importăm 2,5 milioane de mc/an.

3. O a treia măsură foarte importantă a fost modificarea Legii contravențiilor silvice, astfel încât amenzile, pentru lemnul tăiat ilegal și pentru transportul acestuia, să fie uriașe și, în plus, să fie confiscat și mijlocul de transport implicat.

În concluzie, datorită Radarului Pădurilor, a sistemului 112 și a noii Legi a contravențiilor silvice, tăierile ilegale au scăzut considerabil. De la 8,8 milioane mc/an lemn tăiat ilegal (conform raportului Curții de Conturi a României din anul 2014), s-a ajuns acum la aproximativ 0,4 milioane mc/an.Din păcate, PSD nu a mai avut timp să implementeze și alte măsuri prevăzute pentru protecția lucrătorilor silvici de bună credință cum este proiectul care prevedea intervenția comună a pădurarilor alături de jandarmi și de poliție.

Acum, PNL propune pentru ministerul Mediului, ce va cuprinde și Apele și Pădurile, un personaj politic din Iași, fără experiență și fără rezultate profesionale, un anonim chiar și printre ieșeni. Costel Alexe, propunerea PNL pentru ministerul Mediului, a crescut la „școala politică” Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, politician extrem de controversat, acuzat și condamnat la închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni.

#LuptămPentruFiecareRomân
#ÎmpreunăSuntemPuternici

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, executat de S.C. Grupul de Presă Medianet S.R.L., www.ziaruldeiasi.ro, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii