Rafila, la Iaşi: Măsurile de prevenţie anti COVID rămân la nivel de recomandări

vineri, 29 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Rafila, la Iaşi: Măsurile de prevenţie anti COVID rămân la nivel de recomandări

Deşi numărul de cazuri noi de COVID este într-o creştere accelerată atât în Iaşi, cât şi la nivelul întregii ţări, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, are o atitudine optimistă, pe care şi-a exprimat-o la finalul evenimentului organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Ambulanţei, care a avut loc anul acesta la Iaşi. Acesta a precizat că în acest moment numărul de paturi ocupate cu pacienţi depistaţi cu COVID nu depăşeşte 15% şi că rămân valabile măsurile de prevenţie la nivel doar de recomandări. 

„Este în mod evident o evoluţie care este preocupantă pentru Ministerul Sănătăţii, pentru autorităţile de sănătate publică, ne pregătim pentru un număr de cazuri ceva mai mare în spitale, în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă. Din fericire, în momentul de faţă, la nivel naţional, numărul de paturi ocupate nu depăşeşte 15%, respectiv 12% pentru paturile ATI, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să dezvoltăm serviciile ambulatorii încât să putem să asigurăm şi tratamentul ambulatoriu, nu doar cel spitalicesc pentru cei care au nevoie. În rest, rămâne valabilă aplicarea unor măsuri de prevenţie decente, recomandate individual, care au efect şi asupra comunităţii şi cred că sunt binevenite”, a declarat Alexandru Rafila.

În acest timp, în Iaşi, numărul cazurilor noi depistate se menţine în creştere. Conform ultimei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, pe 27 iulie, au fost confirmate 328 de persoane cu COVID-19. Sunt internate 155 de persoane, dintre care 8 la ATI, cu forme severe ale bolii. Comparativ, cu o zi înainte, pe 26 iulie, erau internate 130 de pacienţi cu COVID, ceea ce înseamnă că tot mai multe persoane au nevoie de spitalizare de la o zi la alta. Pe 27 iulie s-au internat 63 de persoane şi au fost externate 38. În continuare numărul solicitărilor de testare ale pacienţilor cu simptome specifice este ridicat, în ultimele 24 de ore fiind făcute 35 de recoltări de echipajele medicale. 

 

 

Comentarii