Rusia a trimis pe frontul din Ucraina oameni complet nepregătiţi

vineri, 27 mai 2022, 12:24
2 MIN
 Rusia a trimis pe frontul din Ucraina oameni complet nepregătiţi

Trimişi drept „carne de tun”. Anton a fost luat prizonier de forţele ucrainene în apropiere de oraşul Nikolaev la începutul invaziei împreună cu alţi cinci soldaţi din unitatea sa, scrie The Guardian.

Pe când încă se obişnuia cu arma şi uniforma militară, Anton s-a găsit dintr-o dată înconjurat de forţele ucrainene în timp ce gloanţele zburau peste tot în jurul său, unul dintre ele lovindu-l în mână.

„Era prima noastră confruntare cu inamicul; noi nici nu trăsesem încă vreun glonţ. Ne-au prins în ambuscadă şi nu am putut să luptăm. A trebuit să ne predăm”, a spus Anton, un soldat rus de 21 de ani, într-un interviu pentru The Guardian. Anton a fost luat prizonier de forţele ucrainene în apropiere de oraşul Nikolaev pe 2 martie împreună cu alţi cinci soldaţi din unitatea sa. La vremea aceea, ruşii porniseră o ofensivă împotriva oraşului strategic din apropiere de Marea Neagră în care se construiesc nave de mare gabarit.

„Mulţi dintre tineri nici nu puteau să îşi imagineze că am putea pleca la război”, a povestit Anton. „Ne-au spus despre asta în ultimul moment, în noaptea dinaintea invaziei. Până la urmă, este chiar nedrept felul în care autorităţile ruse m-au tratat. Am fost trimis în Ucraina complet nepregătit.”

Şi alţi soldaţi ruşi au spus că nu ştiau că vor merge la război decât cu foarte puţin timp înainte de a fi trimişi la înaintare. Experţii militari spun că decizia autorităţilor de la Moscova de a-şi ascunde adevăratele intenţii faţă de proprii lor soldaţi este una dintre explicaţiile pentru eşecul campaniei militare a Rusiei.

SURSA: defapt.ro

 

Comentarii