S-a înălţat drapelul, a picat curentul. Ceremonia a fost îngheţată!

miercuri, 27 iunie 2018, 01:50
1 MIN
 S-a înălţat drapelul, a picat curentul. Ceremonia a fost îngheţată!

Festivitatea organizată ieri în faţa Casei Pătrate, pentru celebrarea Zilei Drapelului Naţional, a reunit oficialităţi locale, reprezentanţi ai partidelor politice şi ai clerului, precum şi militarii Brigăzii 15 Mecanizate. După discursurile care au amintit semnificaţia Zilei Drapelului Naţional – respectiv impunerea celor trei culori ca simbol al românilor în timpul Revoluţiei de la 1848 – tricolorul a fost arborat pe catargul din faţa Prefecturii, iar participanţii au asistat şi aplaudat parada militarilor. 

O pană de curent de câteva minute a „îngheţat” ceremonia. După discursul prefectului Marian Şerbescu, vicepreşedintele CJ Romeo Olteanu a rămas fără sonor chiar la ultimele cuvinte, astfel că primarul Mihai Chirica, următorul vorbitor, a putut să reia firul manifestării abia după restabilirea tensiunii în reţeaua electrică.

Deşi nu este încă gata, catargul înalt de 40 de metri, ridicat în mijlocul parcului mare din Podu Roş, a arborat ieri un drapel cu dimensiunile de 4 pe 6 metri. Iniţial, acest proiect pentru care s-au alocat 411.000 de lei din bugetul municipal trebuia să fie finalizat în preziua Sărbătorii Drapelului Naţional, dar lucrările încă nu s-au încheiat. Mai trebuie finalizată platforma din jurul catargului şi chiar ieri constructorii mai aveau de lucru la îmbinările structurii vopsite în alb. Inaugurarea oficială a fost amânată astfel pentru luna septembrie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii