Săptămână de foc pentru elevi: rezultatele la bac-ul de toamnă, înscrierea la facultate

luni, 30 august 2021, 01:57
1 MIN
 Săptămână de foc pentru elevi: rezultatele la bac-ul de toamnă, înscrierea la facultate

Săptămâna aceasta, elevii din generaţiile mai vechi, care nu au putut susţine examenul sau cei care nu au promovat sesiunea de vară a examenului de bacalaureat vor afla rezultatele testării din această sesiune.

Conform Ministerului Educaţiei, rezultatele sunt aşteptate mâine, 31 august, urmând apoi o perioadă pentru depunerea contestaţiilor, rezultatele finale urmând a fi publicate vineri, 3 septembrie. Datele coincid şi cu începerea admiterii de toamnă la universităţile din Iaşi.

Săptămâna aceasta, instituţiile care nu au făcut publice datele admiterii şi locurile disponibile vor face aceşti paşi, în timp ce o parte dintre universităţi deja se pregătesc de înmatricularea studenţilor. Condiţiile sunt similare cu cele de la admiterea din vară: majoritatea universităţilor vor avea un sistem hibrid de înscriere, fiind disponibilă atât opţiunea depunerii dosarului online, pe o platformă construită de fiecare instituţie în parte, cât şi faţă în faţă, la sediul facultăţilor.

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“ (USV) va demara admiterea de toamnă în intervalul 6 – 9 septembrie, în timp ce la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi sesiunea de toamnă este programată să aibă loc în perioada 6 – 17 septembrie. Recent, şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ a anunţat că va organiza o sesiune de admitere între 6 şi 8 septembrie, în timp ce Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“ nu a anunţat o posibilă admitere în toamnă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii