Săptămâna viitoare, restricţii de circulaţie în zona centrală

joi, 07 octombrie 2021, 01:56
2 MIN
 Săptămâna viitoare, restricţii de circulaţie în zona centrală

Manifestările laice organizate de Primărie în cadrul Sărbătorilor Iaşului vor avea loc în perioada 11 – 15 octombrie. Potrivit unei decizii de ieri a municipalităţii, unele restricţii de circulaţie în zona centrală vor fi instituite începând de miercuri, 13 octombrie. 

Primăria nu a anunţat încă măsurile, dar, cel mai probabil, acestea vor avea în vedere extinderea temporară a pietonalului Ştefan cel Mare şi închiderea circulaţiei pe străzi din jurul Mitropoliei, în contextul pelerinajului la Sf. Parascheva. Amintim că, în acest an, nu vor mai fi organizate evenimente precum Sărbătoarea Vinului, Parcul de distracţii, competiţiile sportive, Seara Valorilor şi concertul tradiţional. În schimb, se vor desfăşura Târgul de Blănuri (zona Hala Centrală – Costache Negri) şi Târgul Meşteşugarilor (pe pietonal). „Comercianţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, să pună la dispoziţia clienţilor dezinfectanţi pentru mâini şi să igienizeze şi dezinfecteze zonele închiriate. În cazul produselor alimentare, acestea trebuie să fie acoperite cu folie alimentară transparentă şi să fie servite cu mănuşi de protecţie. Nerespectarea acestor reguli atrage desfacerea imediată a contractului încheiat cu municipalitatea”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

De asemenea, pe 15 octombrie, ar putea fi organizat focul de artificii – planul municipalităţii este de a găsi un loc izolat pentru efectuarea tragerilor cu scopul de a nu încuraja participarea oamenilor. Nu în ultimul rând, Primăria va sprijini evenimentele religioase organziate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Printre altele, echipe de voluntari vor împărţi pachete cu alimente pelerinilor pe 14 octombrie („Masa pelerinilor”), vor fi montate corturi pe traseul pelerinilor unde, în caz de nevoie, personalul medical va putea acorda primul ajutor şi va instala ecrane de mari dimensiuni în zona Mitropoliei.

În acelaşi timp, Primăria spune că este pregătită se facă faţă eventualelor coloane de autocare/vehicule care se vor îndrepta spre Iaşi prin identificarea unor zone pentru parcarea acestora astfel încât să fie evitată aglomeraţia. Municipiul Iaşi se află în scenariul „roşu-închis” aferent pandemiei Covid-19, principalele măsuri restrictive fiind carantina de weekend pe timpul nopţii (persoanele vaccinate sunt exceptate) şi purtarea măştii inclusiv în spaţiile deschise, cu câteva excepţii care fac referire, în special, la lipsa unei aglomerări de oameni.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii