De Sănătate

Punem punctul pe știi

Advertorial

Sauna cu ozon – terapii regenerative transdermice: beneficii rapide in tratarea inflamatiilor si regenerarea pielii

miercuri, 27 aprilie 2022, 08:35
4 MIN
 Sauna cu ozon – terapii regenerative transdermice: beneficii rapide in tratarea inflamatiilor si regenerarea pielii
Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, iar atunci când organismul suferă, semnele imbolnavirii, apar adesea pe piele, pentru că acesta conține glande, terminații nervoase și vase de sânge. 
Inflamațiile de la nivelul pielii sunt destul de răspândite, nu doar în rândul adulților ci și al copiilor, iar de cele mai multe ori acestea sunt destul de dificil de tratat pentru că multe dintre ele, reapar, după o perioadă de timp. 
Multe dintre aceste afecțiuni ale pielii pot apăra atât la copii, cât și la adolescenți, dar și o dată cu înaintarea în vârstă. 
 
  • Dermatita atopică
Una dintre cele mai frecvente forme a inflamației de la nivelul pielii este dermatita atopică. 
Aceasta este o afecțiune cutanată inflamatorie care se manifestă prin înroșirea pielii dar și senzația de mâncărime foarte puternică. 
 
  • Psoriazisul
Psoriazisul este o altă afecțiune cu care se confruntă foarte mulți oameni și care face parte tot din afecțiunile  inflamatorii ale pielii. 
Aceasta poate afecta atât scalpul cât și zona coatelor, genunchilor sau a spatelui. 
 
  • Acneea
Atunci când vorbim despre acnee, nu doar adolescenții se confruntă cu această afecțiune ci și adulții. 
Indiferernt că, este vorba despre acnee la nivelul feței, sau pe o altă zonă a corpului, această poate fi cauzată nu doar de schimbările hormonale ci și de porii blocați de sebum.  De aceea, o mare parte a adulților se confruntă cu această afecțiune. 
 
  • Rozaceea
În general, această afecțiune se manifestă prin înroșirea rapidă a chipului, care este cauzată de trăiri emoționale puternice. Rozaceea, ce manifestă doar în cazul adulților și aceasta se poate intensifica pe chip, o dată cu trecerea timpului, devenind din ce în ce mai vizibilă. 
 
  • Vitiligo
Vitiligo este o boală a pielii, care face ca pielea să se decoloreze. Petele depigmentare pot apărea pe orice zonă a corpului, părului sau chiar în interiorul cavității bucale. 
Zonele decolorate devin mult mai sensibile în lumina soarelui iar aceastea se pot extinde pe întreg corpul, în anumite cazuri. 
Sauna cu ozon 
 
Sauna cu ozon este o terapie relaxantă pe care o poți face la ClinicaOxxygene.ro și care nu doar că tratează multe simptome ale afecțiunilor precum dermatita sau Vitiligo, dar susține și regenerarea pielii. 
Sauna cu ozon se face într-o capsulă foarte confortabilă și spațioasă, care are încorporată tehnologii revoluționare și poate fi utilizată atât ca mijloc de relaxare, prin relaxarea dar și tonifierea musculaturii, cât și pentru ameliorarea și oboselii. 
Pe lângă tratarea afecțiunilor inflamatorii ale pielii, aceasta poate trata și artorezele sau fibromialgia. 
 
Cine poate beneficia de sauna ozon în cadrul Clinicii Oxxygene?
 
Sauna cu ozon poate fi folosită de către orice persoană, aducând beneficii sigure pentru sănătate, atât pentru persoanele sănătoase cât și pentru persoanele cu diferite patologii. 
 
Beneficiile saunei cu ozon pentru sănătate
  • Relaxare – în timpul terapiei pacientul se bucură de relaxare;
  • Aromaterapie;
  • Efect antitoxic – acest proces se face prin oxidarea deșeurilor intracelulare și eliminarea acestora prin piele, ficat și rinichi;
  • Stimularea circulației sângelui prin hipertermie – acest proces duce la o mai bună oxigenare a tesuturilor;
  • Înfrumusețarea și regenerarea pielii;
  • Activarea metabolismului;
  • Previne accidentul vascular – efectul reogen al ozonului face ca aglomerarea hematiilor să scadă iar flexibilitatea acestora să crească, fapt care, împiedică îngroșarea sângelui. Acest proces duce la o prevenție a accidentelor vasculare. 
 
Cum funcționează Sauna cu Ozon și cât durează o sesiune în cadrul Clinicii Oxxygene din București?
 
Ozonul generat de capsula acționează la o temperatură de 40 -41 grade iar acesta este generat de un generator încorporat în capsulă.  Pacientul va sta în capsulă doar cu corpul. 
 
În timpul terapiei, pacientul este supravegheat de un asistent medical din cadrul Clinicii Oxxygene, care se află în permanentă legătură cu medicul. 
Pe măsura ce temperatura corpului crește, împreună cu acțiunea ozonului, dar și a ultravioletelor și microcurentilor, pacientul are parte de relaxare dar și de procedura terapeutică cu efecte sigure.
 
Sesiunea pentru sauna cu ozon este stabilită de medic și poate fi între 20 – 30 de minute.  Acest lucru se stabilește în urma unei consultații, în care este evaluat istoricul medical al pacientului dar și după efectuarea unui examen clinic. 
 
Clinica Oxxygene are o experiență acumulată de peste 10 ani de activitate și dispune de aparatură de ultimă generație, oferind astfel servicii medicale superioare, fiind întotdeauna dedicați sănătății. 
 
Medicii cu experiență din cadrul Clinicii Oxxygene sunt pregătiți  nu doar în tratare ci și în prevenție și personalizare a tratamentelor și pot fi găsiți la adresa: Strada Enăchiță Văcărescu Nr. 18, sector 4, București sau pe strada Petre Ispirescu, Nr. 6, Otopeni, Ilfov.

Comentarii