De Sănătate

Punem punctul pe știi

Slăbiţi mai mult cu dieta intermittent fasting? Răspunsul: Nu prea!

duminică, 01 mai 2022, 07:48
1 MIN
 Slăbiţi mai mult cu dieta intermittent fasting? Răspunsul: Nu prea!

Un studiu realizat pe un eşantion de 139 de persoane cu vârsta medie de 32 de ani şi greutatea medie de 88 kg a încercat sa răspundă la întrebarea dacă populara dietă cu intermittent fasting ajută la scăderea mai mare în greutate.

Aceasta dietă presupune, pe lângă alegerea alimentelor mai puţin bogate în calorii, consumarea acestora numai între anumite ore, de regulă între 8,30 şI 16,30, urmată de un “post” de cel puţin 16 ore zilnic.

Cei 139 de participanţi au fost împărţiţi în două grupe şI au fost monitorizaţi timp de un an. Prima grupă a fost alcătuită din persoane care consumau alimente puţin grase, iar a doua grupă a consumat aceleaşi alimente dar în regim de intermittent fasting.

Rezultatul a fost acela că, după un an, prima grupă a slăbit în medie cu 6,3 kg, în timp ce a doua grupă a slăbit în medie cu 8 kg. Deşi diferenţa de aproximativ 1,7 kg este importantă, aceasta nu reprezintă statistic o diferenţă semnificativă, susţin autorii studiului publicat în revista The Conversation.

Comentarii