De Sănătate

Punem punctul pe știi

Spital de stat: E bine ca medicul de gardă să cheme pacienți în privat. Sunteți de acord?

luni, 05 septembrie 2022, 14:35
2 MIN
 Spital de stat: E bine ca medicul de gardă să cheme pacienți în privat. Sunteți de acord?

Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București a reacționat după seria de articole în care Newsweek arăta că la Urgențe se așteaptă și cinci ore și după ce o doctoriță de gardă a chemat un pacient să fie „văzut” în privat. Rafila a condamnat această practică.

Mulți părinții care ajung la Grigore Alexandrescu că se așteaptă ore întregi pentru un consult în regim de urență. Spitalul susține că de la prezentarea în UPU și până la consult durează 31 de minute.

Un jurnalist „Newsweek România, mama unui copil de un an, a așteptat cinci ore pentru un consult „de urgență” la Spitalul Clinic de Urgență de Copii „Grigore Alexandrescu” din București. De la venirea în spital, până la obținerea unui tratament la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a durat 5 ore. Triajul a durat 30 de minute și eliberarea unui pat peste 4 ore. Această „practică” a fost confirmată de mulți părinți care au reacționat după apariția articolului în Newsweek România.

Într-un răspuns pentru Newsweek România, spitalul neagă evidența și imaginile publicate de Newsweek România în articolul de mai sus.

„În luna iulie 2022, timpul mediu între ora prezentării şi ora primului consult medical a fost de 31 min; timpul mediu între ora prezentării şi ora finalizării cazului pentru pacienţii care au plecat la domiciliu a fost de 113 min”, a fost răspunsul spitalului.

Veniți la mine la privat. La stat nu au nimic

În cadrul aceleiași „experiențe” la Spitalul Grigore Alexandrescu, jurnalistului venit cu copilul la UPU i s-a cerut de către medicul de gardă să „veniți la mine în privat. Aici nu au de niciunele”.

Cabinetul medicului ORL se afla în incinta spitalului de stat. Doar ce părintele a intrat cu copilul și medicul i-a spus direct:

,,Nu vă pot ajuta cu nicun tratament până nu veniți la policlinica privată unde lucrez eu ca să vă fac niște investigații suplimentare. Dar, nu vă faceți griji, nu costă mult. Trebuie să fim siguri ce are copilul!"

Doctorul a scris pe un bilet numărul de telefon. A cerut să i se dea mesaj pe telefon ca să poată trimite adresa policlinicii.

„Până nu îi fac investigații nu vreau să vă dau niciun tratament. Veniți la policlinica privată și rezolvăm acolo, pentru că aici nu au de niciunele.”, a mai spus doctorul respectiv. Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii