Televiziunea publică din Rusia recunoaşte cu jumătate de gură că Hersonul ar putea fi pierdut

joi, 20 octombrie 2022, 12:24
1 MIN
 Televiziunea publică din Rusia recunoaşte cu jumătate de gură că  Hersonul ar putea fi pierdut

Atmosferă de înmormântare la televiziunea publică rusă, Rossia-1, în emisiunea Olgăi Skabeeva: corespondentul de pe front al acestui post a sugerat că Hersonul este la un pas de a fi preluat de ucraineni.

„Acum, pentru noi este important să îndurăm. Nu vreau să dau nimănui iluzii, trebuie să perseverăm (…) dar în noiembrie şi prima parte din decembrie, în următoarele două luni, nu vor fi ştiri bune, asta e sigur (…) Pierderi teritoriale severe sunt probabile în următoarele două luni”, a spus corespondentul de pe front.

El s-a mai plâns că ucrainenii au o superioritate numerică de patru la unu, sunt dotaţi cu rachete HIMARS şi, mai ales, cu sisteme de radar antitanc. Prezentarea sa a provocat furia prezentatoarei, neobişnuit de critică la adresa conducerii Rusiei, deşi ea nu a pronunţat nici un nume: „De ce nu ne-am pregătit pentru această turnură a evenimentelor când am început acţiunea militară? (…) De ce am crezut că Zelenski va fugi şi NATO nu va ajuta? Asta este întrebarea deschisă”, a spus Skabeeva, pe un ton vizibil supărat.

Vezi mai multe detalii pe defapt.ro

 

Comentarii