Testări masive pentru coronavirus în Wuhan de teama unui al doilea val de infectări

vineri, 15 mai 2020, 22:40
2 MIN
 Testări masive pentru coronavirus în Wuhan de teama unui al doilea val de infectări

În Wuhan, orașul din China în care a apărut pentru prima dată coronavirusul, s-au efectuat testări în masă de teama de teama unui al doilea val de infectări. Toate aceste temeri au apărut după ce la sfârșitul săptămânii, când Wuhan a raportat noi cazuri de infectări, primele de la 8 aprilie, de când a fost ridicată starea de urgență.

Autoritățile din Wuhan au testat peste 3 milioane de locuitori pentru coronavirus în aprilie și mai și au ca obiectiv testarea tuturor celorlalți rezidenți, a declarat presa de stat, întrucât orașul în care a fost depistat pentru prima dată noul coronavirus se confruntă cu amenințarea unui al doilea val de infectări.

Prioritate vor avea rezidenții care nu au fost testați anterior și persoanele care trăiesc în ansambluri rezidențiale cu cazuri anterioare de infecție cu noul coronavirus sau în proprietăți vechi sau dens populate, a informat joi seara agenția oficială de știri Xinhua News, citând o ședință guvernului de la Wuhan.

Temerile legate de un al doilea val imediat ce afacerile și școlile s-au deschis, au apărut în weekend după ce Wuhan a raportat un grup de cazuri, primul de la ridicarea stării de urgență din 8 aprilie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii