De Sănătate

Punem punctul pe știi

Teste antigen: curs de instruire pentru cadre medicale luna aceasta

sâmbătă, 05 iunie 2021, 01:56
1 MIN
 Teste antigen: curs de instruire pentru cadre medicale luna aceasta

Cursurile de instruire pentru farmaciştii şi asistenţii medicali de farmacie care vor face teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 vor începe de pe 15 iunie. Farmaciştii care doresc să participe se pot înscrie până pe 11 iunie.

În acest sens a fost încheiat un protocol de colaborare între Colegiul Farmaciştilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Astfel, cele două organizaţii vor colabora pentru „organizarea instruirii personalului din farmaciile comunitare şi oficinele comunitare rurale, farmacişti şi asistenţi de farmacie, implicat în activitatea testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 asigurând condiţiile necesare în vederea dobândirii de către participanţii la cursurile de instruire a cunoştinţelor teoretice şi practice necesare“.

Instruirea teoretică şi practică va fi asigurată de medici epidemiologi, infecţionişti şi asistenţi medicali, desemnaţi de Ministerul Sănătăţii sau de Direcţia de Sănătate Publică. Suportul de curs va fi asigurat de Ministerul Sănătăţii.

Comentarii